Rapinoeová dala Solovej lekciu slušnosti

NETKY.SK • 19 August 2016, 12:11 • 2 min
Rapinoeová dala Solovej lekciu slušnosti

RIO DE JANEIRO - Tlupou zbabelkýň nazvala brankárka futbalovej reprezentácie USA Hope Solová švédske premožiteľky vo štvrťfinále olympijského turnaja v Riu de Janeiro. Jej spoluhráčka z národného tímu Megan Rapinoeová sa so znevažujúcou kritikou súperiek za ich defenzívny herný prejav nestotožnila.

slovakia

left justify in out

"Inšpirujme, buďme neposlušné, divoké a súťaživé, ale zachovajme si dôstojnosť a pokoru a buďme verné svojmu štýlu hry, nech už nám prináša víťazstvá alebo prehry," reagovala 31-ročná stredopoliarka na sociálnej sieti a dodala: "Keď vieme byť zdvorilé ako víťazky, mali by sme sa vedieť rovnako správať aj vtedy, že sa ocitneme na nepopulárnej druhej strane. Žiaľ, v tomto prípade sa to nestalo."


Obhajkyne prvenstva z Londýna 2012 doplatili vo štvrťfinále na nezvládnutý rozstrel zo značky pokutového kopu. Solová za hlavnú príčinu označila ultradefenzívnu stratégiu európskeho tímu vedeného trénerkou Piou Sundhageovu, ktorá v rokoch 2008 - 2012 sedela na americkej lavičke. Brankárka po stretnutí povedala: "Keď nás Pia trénovala, tiež sme tak hrali. Bola to veľmi zbabelá taktika. Ďaleko to s ňou na turnaji nedotiahnu." Mýlila sa, Švédky budú v piatok hrať o zlato s Nemkami, pretože Sundhageovej recept platil aj na domáce Brazílčanky.


Američanky zostali bez medaily prvý raz od zaradenia ženského turnaja do programu hier v Atlante 1996. USA majú na konte štyri zlaté medaily, najhoršie boli druhé v Sydney 2000.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies