Rapáč dobrovoľne odľahčil popradský rozpočet: Poprad nie je Petrohrad

NETKY.SK • 7 December 2016, 10:42 • 2 min
Rapáč dobrovoľne odľahčil popradský rozpočet: Poprad nie je Petrohrad

MARTIN - Po rýchlom presune z Popradu do Martina má už útočník Branislav Rapáč za sebou premiéru u nového zamestnávateľa. Debut v martinskom drese bol ako z hororu, veď už v 18. minúte prehrával jeho tím 0:4 a v utorňajšom zápase hokejovej Tipsport Ligy v Košiciach napokon podľahol 2:7. Novú posilu zlákali do Turca skvelí fanúšikovia, známy tréner Paukovček i spoluhráč Heizer.

slovakia

left justify in out

Zdalo by sa, že Branislav Rapáč prišiel do Martina výmenou za útočníka Michala Murčeka. Pri podsunutí tejto informácie Rapáč s úsmevom pokýval hlavou a prezradil dôvody svojho odchodu spod Tatier. "V Poprade som dostával dostatok priestoru, hrával som veľa, takže to nebolo o nedostatku priestoru. Poprad však nie je SKA Petrohrad a nemôže si dovoliť platiť štyri formácie na slovenské pomery drahých hráčov. Cítil som, že sme tam viacerí kohúti na jednom smetisku. Tušil som, že niekto bude musieť ísť preč. Vycítil som, že môj odchod bude správnym riešením," poznamenal Rapáč, ktorý začal sezónu v českých Pardubiciach. Po návrate na Slovensko sa pripojil k popradskému klubu, v drese ktorého získal osem bodov v 13-tich zápasoch.

 

Po odchode do Martina však za sebou nepáli mosty. "S vedením klubu som sa rozišiel v dobrom, rovnako tak s trénerom. Povedali mi, že mám v Poprade otvorené dvere a som tomu rád. Odchádzalo sa mi ťažko, keďže Poprad mám stále v srdci. Ja verím, že naše cesty sa ešte v budúcnosti spoja," povedal 23-ročný útočník.

 

Krátko po tom, čo dozrelo rozhodnutie odísť z Popradu, sa dohodol s MHC Martin. "Sú za tým tri hlavné dôvody. Prvým je skutočnosť, že martinskí fanúšikovia sú úžasní. Podľa mňa sú druhí najlepší v lige po nitrianskych. Druhým je osoba trénera Paukovčeka, ktorý ma v minulosti viedol a je to výborný tréner. No a tretím je prítomnosť môjho dobrého kamaráta Rada Heizera," priznal mladší brat Richarda Rapáča.

 

Debut v novom tíme mu však vôbec nevyšiel. V košickej Steel aréne sa Martinčanom dlhodobo nedarí, ale zároveň nie je ani zvykom, aby brankára striedali už v 18. minúte. Mladý Pavlas však nedochytal ani prvú tretinu, po laxnom prístupe spoluhráčov sa na neho valila jedna košická akcia za druhou a ľad opustil za stavu 4:0. "To bol kolotoč zadarmo. Pán rolbár nemusel ani čistiť ich stranu, veď my sme sa na ňu v prvej tretine ani nedostali. To bola jedna katastrofa. Som rád, že sme sa neskôr aspoň trochu zobudili a potom to už bolo predsa len o niečo lepšie. Teraz sa však už musíme pripraviť na dôležitý domáci zápas, ktorý hráme v piatok," zhrnul Branislav Rapáč svoj prvý zápas za MHC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies