Rap už pozná svojho prvého miliardára, stal sa ním svetoznámy umelec z New Yorku

NETKY.SK • 4 Jún 2019, 12:06 • 2 min
Rap už pozná svojho prvého miliardára, stal sa ním svetoznámy umelec z New Yorku

LOS ANGELES - Svetoznámy americký raper Jay-Z sa stal prvým hudobníkom, ktorému sa podarilo v rape zarobiť miliardu dolárov.

slovakia

left justify in out

Jay-Z (49) tento úspech samozrejme nedosiahol len vydávaním nových albumov či singlov, alebo rôznych spoluprác so svetoznámymi spevákmi. Podarilo sa mu to vďaka obchodným záujmom v móde, spoločnosti zaoberajúcej sa športovým manažmentom a akciám v taxislužbe Uber. Okrem iného sa angažuje aj v podnikateľských aktivitách súvisiacich s vlastnou značkou koňaku, ako aj so zbierkou umenia. So svojou manželkou, speváčkou Beyoncé, vlastnia kapitál v streamovacej službe Tidal.

 

img

 

Časopis Forbes odhaduje jeho celkový majetok na jednu miliardu dolárov. Vychádza pritom z jeho príjmov, ktoré na životný štýl superhviezdy nie sú vôbec malé. Odhady pomohli Forbesu skorigovať nezávislí experti. Černošskému reperovi sa vo výške majetku najviac približuje Sean Combs (Puff Daddy), ktorého majetok sa odhaduje na 825 miliónov dolárov.

 

img

 

Za prvého repera-miliardára sa pôvodne považoval Dr. Dre, ktorý ešte v roku 2014 predal svoju značku Beats Electronics spoločnosti Apple. Problém bol však v tom, že musel zaplatiť dane, ktoré jeho majetok skresali na sumu približne 770 miliónov dolárov.

 

img

 

Jay-Z, vlastným menom Shawn Carter, pochádza z New Yorku. Celosvetovo predal viac ako 100 miliónov albumov a za svoju hudobnú tvorbu získal 21 cien Grammy a množstvo nominácií. V roku 2006 sa dostal na 1. miesto v zozname "The Greatest MCs of All-Time" televízie MTV. Tri z jeho albumov, Reasonable Doubt (1996), The Blueprint (2001) The Black Album (2003) sú považované za míľniky hip-hopu, a všetky z nich sa dostali do zoznamu "The 500 Greatest Albums of All Time" časopisu Rolling Stone.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies