Raonic priznal, že mal šťastie: Je frustrujúce prehrať po štyroch tajbrejkoch, vraví Wawrinka

NETKY.SK • 17 Január 2019, 13:53 • 2 min
Raonic priznal, že mal šťastie: Je frustrujúce prehrať po štyroch tajbrejkoch, vraví Wawrinka

MELBOURNE - Kanadský tenista Milos Raonic postúpil do 3. kola dvojhry na Australian Open, keď v málo vídanej tajbrejkovej dráme zdolal Švajčiara Stana Wawrinku 6:7 (4), 7:6 (6), 7:6 (11), 7:6 (5). Zápas trval 4:01 h a víťaz po jeho skončení hovoril o šťastí, zatiaľ čo zdolaný hráč aj o frustrácii.

slovakia

left justify in out

"Štyri tajbrejky? Mohlo sa to udiať aj iným spôsobom, ale užíval som si atmosféru. Zápas mal v sebe adrenalín aj horúčku pravej tenisovej bitky. Mám pocit, že tie štyri hodiny uplynuli za 15 minút. Som však vďačný za dážď, že sa hralo v halových podmienkach. Vo štvrtom sete som mal aj šťastie, že som to udržal a nemuseli sme hrať piaty," skonštatoval Milos Raonic na oficiálnej webovej stránke Australian Open.

Semifinalista z roku 2016 Raonic a víťaz melbournskej edície 2014 Wawrinka predviedli divákom drámu so štyrmi tajbrejkmi, pritom veľa nechýbalo, aby sa išlo aj do piateho setu. Wawrinka už v treťom sete urazil šťastenu, keď v tajbrejku nevyužil tri setbaly. Vo štvrtom dejstve si 33-ročný Švajčiar vypracoval sľubný náskok 5:2, ale o 5 rokov mladší Raonic zatrúbil do útoku a sériou troch gemov vyrovnal na 5:5. Napokon sa hral po štvrtý raz tajbrejk a v ňom Švajčiar za stavu 5:6 v snahe zahrať víťazný krížny úder z forhendu poslal loptičku tesne za bočnú čiaru kurtu.

"Je frustrujúce prehrať zápas v štyroch tajbrejkoch. Úroveň hry však bola veľmi vysoká. Celkovo som spokojný so svojím výkonom a najmä pohybom. Samozrejme, aj súper hral výborne. Keď je to takéto vyrovnané, zápas rozhodne jedna alebo dve loptičky. Chcel som zostať v súťaži o čosi dlhšie, lebo som cítil hernú pohodu. Teším sa na pokračovanie sezóny," skonštatoval Wawrinka.

Aj štatistický pohľad na súboj Raonica s Wawrinkom je zaujímavý. Víťaz nastrieľal 39 es a z 96 nábehov k sieti premenil na "fiftín" 69. Na víťazné údery to bolo 84:66 pre Raonica, na nevynútené chyby 44:29 z pohľadu Kanaďana, ktorý sa narodil v Čiernej Hore. Pod strechou Arény Roda Lavera sa hralo od konca tretieho setu, keďže dážď prerušil súboj na približne pol hodiny. "Potešil som sa tomu, lebo mám lepšie štatistiky zo zápasov pod strechou ako z tých vonkajších. V hale je menej vedľajších faktorov, ktoré negatívne ovplyvňujú môj výkon. Minimálne sa cítim istejšie na podaní," pripomenul Raonic,

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies