Ransdorf rokoval vo Švajčiarsku v mene odsúdeného podvodníka Vladimíra Huňka

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:38 • 2 min
Ransdorf rokoval vo Švajčiarsku v mene odsúdeného podvodníka Vladimíra Huňka

PRAHA - Český komunistický europoslanec Miroslav Ransdorf dnes v exkluzívnom rozhovore pre verejnoprávnu Českú televíziu potvrdil, že vo švajčiarskom Zürichu rokoval v mene v minulosti za podvod odsúdeného a aktuálne stíhaného Vladimíra Huňka.

slovakia

left justify in out

Ransdorf naďalej verí, že finančné prostriedky na účte v zürišskej banke skutočne sú a dokumenty, ktoré tam predložil pred zadržaním s trojicou Slovákov, sú pravé.

 

V rozhovore pre denník Právo europoslanec už skôr priznal, že vie o Huňkovej minulosti. Napriek tomu je však presvedčený o jeho dedičstve (po zosnulej švajčiarskej občianke), ako aj o tom, že je v danom prípade v práve. Ide vraj okrem iného aj o obrovské majetky v Brazílii. Švajčiarska polícia ho podľa vlastných slov nepresvedčila, že by to bolo inak.

 

Za svoju angažovanosť v kauze údajne nemal sľúbenú žiadnu províziu.

 

Ransdorfa a trojicu slovenských občanov zadržala švajčiarska polícia vo štvrtok 3. decembra, keď tam chceli v zastúpení majiteľa účtu hovoriť s predstaviteľmi banky. Tá však ohlásila kvôli nezrovnalostiam údajov na predložených dokumentoch s údajmi o majiteľovi účtu prípad polícii pre podozrenie na bankový delikt.

 

Europoslanec avizoval, že pozastaví svoje členstvo vo frakcii Európskeho parlamentu. O jeho osude v rámci KSČM sa rozhodne zrejme na blížiacich sa rokovaniach straníckych grémií českomoravských komunistov.

 

Ransdorfa a dvoch Slovákov prepustili švajčiarske úrady na slobodu v priebehu 48 hodín, pričom slovenských občanov malo čakať vyhostenie. Tretí zo Slovákov zostal vo vyšetrovacej väzbe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona