Ráno sa dá biť svieži aj bez kofeinu

NETKY.SK • 20 November 2014, 11:00 • 2 min
Ráno sa dá biť svieži aj bez kofeinu

BRATISLAVA - Začínate deň kávou? Že neexistuje nič lepšie? Vedeli ste, že každodenné pitie kávy môže spôsobovať búšenie srdca, svalovú triašku alebo nespavosť? Obmedzte pitie kávy aspoň ráno.

slovakia

left justify in out

Jedným zo spôsobov ako sa ráno prebudiť je vystaviť telo prirodzenému svetlu. Ak máte spálňu situovanú na východ máte šťastie a nechajte sa ráno prebúdzať slnkom. A ak nie nevadí, nechajte si žalúzie a závesy odostreté pretože tma a šero vás taručene neprebudia.

 

Viete čo vám ráno rozhýbe telo? Tanec...Skúste si hneď po otvorení očí pustiť svoju obľúbenú hudbu a vlňte sa pri všetkom čo robíte aj keď si napr. umývate zuby. Okrem toho vám to zlepší náladu.

 

Vedeli ste, že ráno nefunguje mozog tak ako počas dňa? Čo tak ho rozhýbať? Vylúštite si pri raňajkách krížovku alebo sudoku.

 

Ďalším zo spôsobov ako sa prebrať do nového dňa je znížiť teplotu v spálni. No uznajte komu by sa chcelo vstávať z vyhriatej postele, ale príliš vyhriate miestnosti unavujú telo. Tak rýchlo na nohy a vyvetrať.

 

Mať dobrú náladu hneď ráno nie je vždy jednoduché ale snažte sa ju vytvoriť. Či už spoločné raňajky s priateľom alebo pozeranie rozprávok s deťmi. Mozog začne vylučovať endorfíny, ktoré prebudia telo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies