Ranieri to na Tottenham vie: Škoda, že nie je máj

NETKY.SK • 14 Január 2016, 12:52 • 2 min
Ranieri to na Tottenham vie: Škoda, že nie je máj

LONDÝN - Futbalisti Leicestru City triumfovali v stredajšom stretnutí 21. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League na trávniku Tottenhamu Hotspur (1:0).

slovakia

left justify in out

"Líšky" sa bodovo (43) dotiahli na lídra tabuľky Arsenal Londýn, ktorý v súbežne hranom stretnutí remizoval v Liverpoole (3:3). Víťazstvo na severe Londýna v súboji s priamym konkurentom o "prvú štvorku" zariadil v 83. min nemecký stopér Robert Huth. Bronzový medailista z MS 2006 po rohovom kope Rakúšana Christiana Fuchsa nikým nekrytý hlavičkou prekonal domáceho brankára Huga Llorisa.


Leicester City zvíťazil na londýnskom štadióne White Hart Lane prvýkrát od októbra 1999. Tréner tohto tímu Claudio Ranieri ešte nikdy v rámci Premier League neťahal proti Tottenhamu za kratší koniec (7 víťazstiev, 3 remízy, pozn.). Šesťdesiatštyriročný Talian sa dlhodobo netajil tým, že cieľom jeho mužstva je nazbierať v lige 40 bodov. Už v tejto chvíli má Leicester na konte o dva body viac ako získal počas celého uplynulého ročníka 2014/2015.


"Chceli sme u súpera zvíťaziť, ale vedeli sme, že na nás čaká ťažký zápas. Tottenham začal veľmi dobre a dostal nás pod tlak. Moji hráči však ´neklesli na duchu´ a po prestávke to už bol vyrovnaný duel. Obidva tímy mali šance na strelenie gólu, som rád, že sa to napokon podarilo nám. Ešte je pred nami veľa práce, musíme zostať pokojní a pokračovať v tom, čo robíme. Škoda, že ešte stále nie je máj," cituje BBC slová rímskeho rodáka.


Leicester sa na prelome rokov trápil v koncovke, stredajší zásah obrancu Hutha ukončil sériu bez streleného gólu v Premier League na čísle 374 minút. Niekdajší anglický reprezentačný útočník Alan Shearer však pripomenul, že mužstvo z King Power Stadium je napriek tomu v ofenzíve mimoriadne potentné. "Leicester píše pozoruhodný príbeh. Treba si uvedomiť, že iba Manchester City strelil v lige viac gólov," vyhlásil Shearer.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies