Ranieri, Santos a Zidane o trénera roka 2016 podľa FIFA

NETKY.SK • 2 December 2016, 12:53 • 2 min
Ranieri, Santos a Zidane o trénera roka 2016 podľa FIFA

ZÜRICH - Najlepší tréner mužského tímu v roku 2016 podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vzíde v januári z trojice finalistov, v ktorej figurujú Claudio Ranieri (Leicester City/Angl.), Fernando Santos (reprezentácia Portugalska) a Zinedine Zidane (Real Madrid/Šp.).

slovakia

left justify in out

Do finále neprenikli Chris Coleman, Didier Deschamps, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, vlaňajší víťaz Luis Enrique, Mauricio Pochettino a ani Diego Simeone. Informuje o tom web FIFA. O víťazovi rozhodnú hlasy zástupcov médií, trénerov a kapitánov reprezentácií a aj futbaloví fanúšikovia.

Najlepším trénerom ženského tímu v roku 2016 podľa FIFA bude jedna z trojice finalistiek: obhajkyňa prvenstva Jill Ellisová (reprezentácia USA), Silvia Neidová (reprezentácia Nemecka) alebo Pia Sundhageová (reprezentácia Švédska).

Mená víťazov oznámia počas galavečera, ktorý je na programe 9. januára 2017 vo švajčiarskom Zürichu. V piatok ešte zverejnia trojicu finalistov aj v iných troch kategóriách (Cena Ferenca Puskása za najkrajší gól roka, hráč, hráčka). V januári počas ceremónie odovzdajú aj Cenu pre fanúšikov a Cenu fair-play a oznámia zloženie Svetovej jedenástky roka.

FIFA po šiestich rokoch ukončila spoluprácu s odborným periodikom France Football a zjednotená výročná Zlatá lopta FIFA existujúca od roku 2010 sa rozdelí na dve ocenenia. FIFA dala svojej bilančnej ankete rámcové pomenovanie The Best, teda Najlepší.


Trojica finalistov z pôvodnej 10-člennej nominácie na ocenenie pre najlepšieho trénera mužského tímu v roku 2016 podľa FIFA:
Claudio Ranieri (Leicester City/Angl.), Fernando Santos (reprezentácia Portugalska), Zinedine Zidane (Real Madrid/Šp.)

Trojica finalistiek z pôvodnej 10-člennej nominácie na ocenenie pre najlepšieho trénera ženského tímu v roku 2016 podľa FIFA:
Jill Ellisová (reprezentácia USA), Silvia Neidová (reprezentácia Nemecka), Pia Sundhageová (reprezentácia Švédska)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies