Ranieri nechce hviezdy, hľadá nových synov

NETKY.SK • 4 Máj 2016, 10:54 • 2 min
Ranieri nechce hviezdy, hľadá nových synov

LEICESTER - Claudio Ranieri zostáva verný filozofii Leicestru City, anglický futbalový majster nebude po sezóne dopĺňať káder o drahých hráčov.

slovakia

left justify in out

"Zaobídeme sa bez superhviezd. Chcem skvalitniť mužstvo aj bez veľkých mien, len treba nájsť tie pravé. Vyberať budeme starostlivo, pretože chlapci sú pre mňa ako moji synovia," tvrdí 64-ročný Talian.


Leicester sa prepracoval k titulu s futbalistami, za ktorých zaplatil necelých 80 miliónov amerických dolárov, čím postavil na hlavu rovnice o pomere kvality a ceny. Ranieriho zverencov však v nasledujúcom ročníku čakajú náročné súboje v Lige majstrov, ktoré si vyžadujú rozšírenie kádra. Taliansky tréner aj preto krotí prehnané očakávania. "Pre nás je dôležité, aby sme v domácej súťaži skončili okolo desiateho miesta a zabojovali o účasť v pohárovej Európe. Liga majstrov je skvelá súťaž pre porovnanie so šampiónmi iných krajín. Možno nám zmeny vyjdú a zaradíme sa medzi veľké kluby, možno nie, pokazíme začiatok a spadneme pod jedenáste miesto," povedal Ranieri, ktorého viac ako angažovanie nových trápi udržanie súčasných hráčov kalibru Jamieho Vardyho či Riyada Mahreza. "Ešte je skoro hovoriť, že potrebujeme päť, šesť, sedem či osem nových futbalistov. Ak niekto bude chcieť odísť, vynasnažím sa, aby som ho udržal. Tvrdím, že Leicester je fantastický klub," pokračoval Ranieri. Pre svojich majstrov má len jeden odkaz: "Získali sme titul. V nasledujúcich rokoch ešte môžeme niečo dokázať. Ak odídeš, nevieš, čo ťa čaká, zatiaľ čo tu si kráľ. Rozumnejšie je zostať ešte rok a počkať si, čo sa stane. Potom choď, kam sa ti páči."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona