Rangers si chcú udržať Lundqvista, začali rokovať o novej zmluve

NETKY.SK • 21 August 2013, 11:06 • 2 min
Rangers si chcú udržať Lundqvista, začali rokovať o novej zmluve

NEW YORK - Švédsky hokejový brankár Henrik Lundqvist začal s vedením New Yorku Rangers rokovať o podmienkach novej zmluvy.

slovakia

left justify in out

Tá súčasná vyprší 31-ročnému gólmanovi budúci rok v lete, pričom v nasledujúcej sezóne NHL bude poberať plat 5,125 milióna dolárov. Newyorskému klubu sa však pod platovým stropom v uplynulých šiestich rokov odpočítala až priemerná čiastka 6,875 mil. USD.

"Komunikujeme spolu. Na dohodu však máme ešte rok, takže nie sme pod časovým stresom. Zatiaľ som sa v New Yorku cítil výborne a nevidím žiadny dôvod, prečo by som mal tento klub opustiť," uviedol Lundqvist pre denník Newsday. Olympijský šampión z Turína 2006 patrí dlhodobo medzi svetovú brankársku špičku, v sezóne 2011/2012 získal prestížnu Vezinovu trofej určenú najlepšiemu brankárovi NHL. V uplynulom skrátenom ročníku doviedol svoj tím v základnej časti profiligy k 24 víťazstvám, pričom dosiahol priemer 2,05 inkasovaného gólu na zápas a zaznamenal úspešnosť zásahov 92,6 percent.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies