Randyho Quaida s manželkou prepustili na slobodu, chce sa stať požiarníkom

NETKY.SK • 16 Október 2015, 11:10 • 2 min
Randyho Quaida s manželkou prepustili na slobodu, chce sa stať požiarníkom

BRATISLAVA - Súd v americkom štáte Vermont nariadil vo štvrtok prepustenie herca Randyho Quaida a jeho manželky Evi, ktorých zatkli minulý týždeň v piatok, keď sa snažili dostať z Kanady do USA. Dvojicu zadržali na základe zatykača v súvislosti s obvineniami z nedovoleného bývania na cudzom pozemku z roku 2010.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa Alison Arms však na štvrtkovom pojednávaní vyhlásila, že neexistuje dôvod manželov ďalej zadržiavať a oboch oslobodila. Prokuratúra sa pritom snažila o ich vydanie do Kalifornie. Quaid po odchode zo súdu prítomným novinárom povedal, že plánuje zostať vo Vermonte, pričom by chcel vstúpiť do miestneho dobrovoľníckeho hasičského zboru v mestečku Lincoln.


Quaidovci v roku 2010 požiadali o azyl v Kanade. Spravili tak po tom, ako ich zatkli vo Vancouveri na základe zatykača v súvislosti s nedostavením sa na pojednávanie spomínaného procesu v kalifornskej Santa Barbare. Ako dôvod svojej žiadosti uviedli, že v USA ich chcú zavraždiť. Evi Quaid sa dostala na slobodu po tom, ako sa zistilo, že jej otec je Kanaďan. V roku 2012 potom získala aj kanadské občianstvo. Herca prepustili po zaplatení kaucie 10-tisíc kanadských dolárov, pričom neskôr stiahol žiadosť o udelenie azylu a namiesto toho požiadal o udelenie trvalého pobytu. Túto žiadosť mu však v roku 2013 zamietli na základe obvinenia z finančného podvodu v Kalifornii.

 

Herca v apríli tohto roku zatkli na základe zatykača z januára 2013, keď sa nedostavil na stretnutie s predstaviteľmi Immigration and Refugee Board of Canada (IRB). Druhý raz ho zatkli začiatkom tohto mesiaca počas pravidelného stretnutia s predstaviteľmi Canada Border Services Agency (CBSA). Kanadské úrady následne začali pracovať na jeho vydaní do USA.


Šesťdesiatpäťročný Randy Quaid je starší brat herca Dennisa Quaida. Za výkon v snímke Posledná eskorta (1973) získal nominácie na Oscara, Zlatý glóbus aj cenu BAFTA. Na Zlatý glóbus ho nominovali aj za snímky LBJ: The Early Years (1987) a Elvis (2005), pričom za prvú menovanú túto cenu aj získal. Okrem toho je známy aj z filmov ako Prázdniny v Amerike (1983), Vianočné prázdniny (1989), Králi bowlingu (1996), Deň nezávislosti (1996), Skrotená hora (2005) či Goyove prízraky (2006).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies