Randy Travis je po mŕtvici pri vedomí a komunikuje

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 10:23 • 2 min
Randy Travis je po mŕtvici pri vedomí a komunikuje

SAN ANTONIO - Zdravotný stav amerického country speváka Randyho Travisa je po minulotýždňovej mŕtvici stabilizovaný. Hospitalizovali ho 7. júla pre kardiomyopatiu spôsobenú vírusom, ktorá mu oslabila a zväčšila srdce. Lekári tvrdili, že sa jeho stav zlepšuje a pokúsili sa ho odpojiť od prístrojov podporujúcich činnosť srdca.

slovakia

left justify in out

Následne však utrpel mŕtvicu a musel podstúpiť operáciu. Momentálne sa jeho stav zo dňa na deň zlepšuje. "Je pri vedomí a komunikuje s rodinou a priateľmi. Začína už aj s ľahkou fyzioterapiou," povedal doktor Gary Erwin z texaskej nemocnice, kde je Travis hospitalizovaný. "Očakávame, že zotavenie z mŕtvice bude trvať niekoľko mesiacov," dodal.

Podľa slov kardiológa Michaela Macka sa problémy s kardiomyopatiou vyskytli v Travisovej rodine už aj v minulosti a srdcové tkanivo nenaznačuje poškodenie alkoholom alebo drogami. Lekári zároveň dúfajú, že ho budú môcť už čoskoro odpojiť od prístroja, ktorý mu pomáha s dýchaním a postupne zmenšiť dávky liekov. V nemocnici ostane ešte niekoľko týždňov a potom ho preložia do rehabilitačného centra. Podľa jeho snúbenice Mary Davis vníma starostlivosť lekárov a sestier a rovnako aj podporu fanúšikov. "Reaguje na hlasy, vidí a vníma. Je o míle ďalej než sme si pred pár dňami mysleli, že bude," dodala. 

Randy Travis sa v hudobnom priemysle presadil v polovici 80. rokov albumom Storms of Life (1986). Počas svojej kariéry vydal 20 štúdiových albumov a v rebríčku Billboard Hot Country Songs mal viac ako 50 singlov. Šestnásť z nich sa dokonca dostalo na prvú priečku. Šesťnásobný držiteľ Grammy, ktorý predal vyše 25 miliónov albumov a má svoju hviezdu na hollywoodskom Chodníku slávy, sa ukázal aj vo viacerých filmoch. Účinkoval napríklad v snímkach ako Tajný agent (1997), Čarodejník (1997), Texaskí rangeri (2001) či Honba za pokladom: Kniha tajomstiev (2007). Vlani sa v médiách objavil v súvislosti s tým, že ho našli ležať nahého pri jeho zničenom aute. Neskôr priznal, že v čase autonehody bol pod vplyvom alkoholu a následne ho odsúdili na dvojročný podmienečný trest. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies