Rand Paul odstúpil zo súboja o prezidentskú nomináciu republikánov

NETKY.SK • 3 Február 2016, 16:30 • 2 min
Rand Paul odstúpil zo súboja o prezidentskú nomináciu republikánov

COLUMBIA - Senátor za americký štát Kentucky Rand Paul odstúpil dnes zo súboja o nomináciu Republikánskej strany v tohtoročných prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie Paulovho volebného štábu.

 

V primárnych voľbách v Iowe, ktoré sa konali 1. februára, získal Paul päť percent hlasov.

 

Rand Paul bol favoritom konzervatívneho hnutia Tea Party a často sa dostával do sporov s vedúcimi predstaviteľmi vlastnej strany. O prezidentskú nomináciu sa opakovane neúspešne uchádzal už jeho otec Ron Paul.

 

Senátor Rand Paul je v poradí druhým republikánom, ktorý po pondelňajšieho volebných zhromaždeniach v štáte Iowa zo súboja o republikánsku nomináciu odstúpil. Prvým bol bývalý guvernér Arkansasu Mike Huckabee, ktorý v Iowe získal iba 1,8 percenta hlasov.

 

O prezidentskú nomináciu sa u republikánov uchádzalo pôvodne 17 politikov. Po Paulovom odstúpení zostalo v hre osem mužov (Donald Trump, Ted Cruz, Marco Rubio, Ben Carson, Jeb Bush, John Kasich, Chris Christie, Rick Santorum) a jedna žena (Carly Fiorinová).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies