Ramsayho tím je nabitý skúsenosťami, pomôže aj Višňovský! Slovákov čaká posledná previerka pred olympiádou

NETKY.SK • 13 December 2017, 12:34 • 2 min
Ramsayho tím je nabitý skúsenosťami, pomôže aj Višňovský! Slovákov čaká posledná previerka pred olympiádou

Bratislava - Slovenskí hokejoví reprezentanti odleteli v stredu ráno na turnaj MECA Hockey Games 2017 v nórskom Hamare, ktorý bude pre nich posledným vážnym testom pred februárovými ZOH v Pjongčangu. Tréner Craig Ramsay chce na nadchádzajúcom podujatí otestovať výkonnosť skúsenejších hráčov a ďalších adeptov na olympijský dres, ktorých zatiaľ nemal možnosť vidieť v akcii.

slovakia

left justify in out

Ramsayho tím je nabitý skúsenosťami, figurujú v ňom až štyria hráči, ktorí majú na konte viac než sto štartov v reprezentačnom drese. Najviac zápasov (172) odohral obranca Dominik Graňák, za ním nasledujú Tomáš Starosta (137), Tomáš Surový (116) a Ivan Švarný (113). Kanadský tréner pôvodne nominoval na turnaj aj Ladislava Nagya, 38-ročný krídelník ale musel odrieknuť štart pre zranenie slabín. Zo zdravotných dôvodov sa koučovi ospravedlnili aj Ladislav Romančík a Marek Viedenský, na ich miesta dodatočne povolal Petra Čerešňáka, Matúša Sukeľa, Mateja Pauloviča a Michala Krištofa.

 

"Niekoľko hráčov sa nám zranilo tesne pred zrazom, museli sme tak urobiť nejaké zmeny a oželieť hráčov, ktorých sme chceli vidieť. Šancu sme dali hokejistom, ktorých sme otestovali už v dvojzápase proti Česku, respektíve na Nemeckom pohári. Ceníme si, že sa sem dokázali tak rýchlo dopraviť," uviedol tréner Ramsay. Toho mrzí, že nemohol vidieť v akcii skúseného Nagya: "Je mi ľúto, že sa zranil. Ako starší hráč podal na prvej akcii proti Čechom vynikajúce výkony, mal som z neho dobrý dojem. Škoda, že nemohol teraz prísť na turnaj. Budeme ho však naďalej sledovať, stále o ňom uvažujeme v súvislosti s nomináciou na olympiádu, keď sa uzdraví."

 

Najvyrovnanejší je v súčasnosti brankársky post. Skvelými výkonmi sa na novembrovom turnaji v Nemecku prezentovalo trio Ján Laco, Patrik Rybár a Marek Čiliak, spolu s Hudáčkom tentokrát dostanú priestor Denis Godla a Branislav Konrád. "Teší ma, že na brankárskom poste máme viacero kvalitných adeptov. Máme tak možnosť vymeniť kompletnú trojicu a dať príležitosť ďalším," uviedol Ramsay.

 

img

 

"Snom každého hráča je dostať sa na olympiádu, každý z nás cíti možnosť sa tam prebojovať. Konkurencia na brankárskom poste je obrovská, všetci chalani chytajú výborne. Uvidíme, ako dopadne turnaj v Hamare," povedal brankár KalPa Koupio Denis Godla.

 

Slováci na turnaji nastúpia od štvrtka do soboty postupne proti Francúzsku, olympijskému tímu Ruska a domácemu výberu. "Turnaj v Nórsku bude pre nás dobrá previerka. Netreba podceňovať Francúzov ani Nórov, ktorí sa budú chcieť pred domácim publikom ukázať. Asi najvážnejší protivník však bude Rusko. Nezostáva nám nič iné, ako bojovať. Verím, že sa dostaví dobrý výsledok," poznamenal Ivan Baranka.

 

Káder SR pred MECA Hockey Games 2017:

Brankári: Branislav Konrád (HC Olomouc/ČR), Denis Godla (KalPa Kuopio/Fín.), Július Hudáček (HC Severstaľ Čerepovec/KHL)

 

Obrancovia: Peter Čerešnák (HC Plzeň/ČR), Tomáš Starosta (HK Dukla Trenčín), Andrej Meszároš (HC Slovan Bratislava/KHL), Ivan Švarný (HC Slovan Bratislava/KHL), Dominik Graňák (Mountfield Hradec Králové/ČR), Adam Jánošík (Bílí Tygři Liberec/ČR), Ivan Baranka (HC Vítkovice Ridera/ČR), Oldrich Kotvan (BK Mladá Boleslav/ČR)

 

Útočníci: Matúš Sukeľ (MHK 32 Liptovský Mikuláš), Andrej Kudrna (HC Sparta Praha/ČR), Lukáš Cingel (HK Hradec Králové/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michel Miklík (JYP Jyväskylä/Fín), Peter Ölvecký (HK Dukla Trenčín), Miloš Bubela (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Patrik Lamper (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Surový (HC '05 iClinic Banská Bystrica), Tomáš Hrnka (HC Slovan Bratislava/KHL), Pavol Skalický (HC Slovan Bratislava/KHL), Michal Krištof, Matej Paulovič (obaja HK Nitra), Libor Hudáček (Örebro Hockey, Švéd.)

 

Realizačný tím: Miroslav Šatan (generálny manažér), Craig Ramsay (hlavný tréner), Vladimír Országh, Ľubomír Višňovský (asistenti trénera), Ján Lašák (tréner brankárov), Igor Andrejkovič (videoanalytik), Iľja Chandoga (lekár), Viktor Fábik, Andrej Foltýn (fyzioterapeuti), Dušan Čulka, Juraj Stopka (výstrojoví manažéri)

 

Program turnaja MECA Hockey Games 2017:

štvrtok 14. decembra: Francúzsko - SLOVENSKO (16.00), Nórsko - olympijský výber Ruska (20.00)

piatok 15. decembra: olympijský výber Ruska - SLOVENSKO (16.00), Nórsko - Francúzsko (20.00)

sobota 16. decembra: Francúzsko - olympijský výber Ruska (13.00), Nórsko - SLOVENSKO (17.00)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona