Ramsay dostal druhú dávku vakcíny proti COVID-19, počas izolácie v Tampe nosil rúško len v obchodoch

NETKY.SK • 3 Marec 2021, 17:32 • 2 min
Ramsay dostal druhú dávku vakcíny proti COVID-19, počas izolácie v Tampe nosil rúško len v obchodoch

Návrat trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Craiga Ramsayho pod Tatry sa priblížil. Čoskoro 70-ročný kanadský bard priletí koncom marca a po nutnosti karanténnej izolácie začne pripravovať slovenský národný tím na majstrovstvá sveta v lotyšskej Rige (21. 5. - 6. 6.).

slovakia

left justify in out

Ramsaymu sa príchodom na Slovensko zrejme drasticky zmení život. Ten doterajší mu v Tampe na Floride plynul bez výraznejších obmedzení aj v tejto ťažkej dobe poznačenej celosvetovou pandémiou koronavírusu.

 

"V Tampe je všetko otvorené, v podstate si môžeme robiť, čo chceme. Rúško musíme nosiť akurát pri vstupe do obchodu, inak všetko beží normálne. Sme tu veľmi šťastní. Som obklopený rodinou, môžem sa stretávať s priateľmi, hrať golf. Skutočne sme tu veľmi spokojní," uviedol Craig Ramsay na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

 

img

 

Na Slovensko bez manželky Susan 
Ramsayho nedávno zaočkovali prvou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19, druhú dostane ako darček k sedemdesiatinám 17. marca, teda presne v deň ich dovŕšenia. Na Slovensko tentoraz dorazí bez manželky Susan, ktorá zostane doma, aby pomáhala dcére s dieťaťom.

 

img

 

Craig sa však na Slovensko teší: "Najmä preto, že uvidím všetkých svojich kolegov a priateľov. Dúfam, že dáme dokopy skvelý tím a budeme pokračovať v nedokončenej práci. Zahráme si niekoľko prípravných zápasov a pôjdeme na majstrovstvá sveta," pokračoval v dobrej nálade Ramsay.

 

O divákoch na MS ešte nie je rozhodnuté 
Tohtoročný svetový šampionát sľubuje veľkú výzvu. Odohrá sa len v jednom dejisku, ktorým bude lotyšská Riga, hoci v hre bola donedávna aj Bratislava. Momentálne nie je známe, či sa vrchol hokejovej sezóny uskutoční v takzvanej bubline, alebo s divákmi na tribúnach. Definitívu má v polovici apríla odklepnúť lotyšská vláda.

 

"Bude to jedna z najväčších výziev mojej kariéry. Ani neviem, čo môžem očakávať. Trénujem už dlho, ale toto som ešte nikdy nezažil. Bude to jedinečné. Priznám sa, že som aj trošku nervózny. Najmä v situácii, keď máme niečo robiť, pritom netušíme, čo všetko sa vlastne môže stať," doplnil skúsený kanadský tréner podľa hockeyslovakia.sk.

 


Na slovenských hokejistov čaká na MS v Rige v základnej skupine tradične sedem zápasov, v ktorých sa pokúsia získať čo najviac bodov potrebných na postup do štvrťfinále. Kľúčové budú zrejme prvé dva súboje proti Bielorusom a Britom, v ktorých bude treba bodovať naplno. Myslí si to aj Ramsay?

 

"Hrať na úvod zápasy, v ktorých je potrebné vyhrať, vás dostane pod tlak. Na zatiaľ poslednom šampionáte na Slovensku sme mali na úvod Američanov a zdolali sme ich. Lenže vtedy sme boli v pozícii, že sa to od nás nečakalo a hralo sa nám dobre. Teraz bude situácia úplne nová. Budeme však tvrdo pracovať bez ohľadu na situáciu, v ktorej sa ocitneme," sľúbil Ramsay.

 

img


Program tímu SR na hokejových MS 2021 v lotyšskej Rige:
piatok 21. mája o 20.15 h: Bielorusko - Slovensko
nedeľa 23. mája o 12.15 h: Veľká Británia - Slovensko
pondelok 24. mája o 16.15 h: Slovensko - Rusko
štvrtok 27. mája o 16.15 h: Švajčiarsko - Slovensko
sobota 29. mája o 20.15 h: Slovensko - Dánsko
nedeľa 30. mája o 20.15 h: Švédsko - Slovensko
utorok 1. júna o 16.15 h: Slovensko - Česko
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona