Rambo medzi notebookmi

NETKY.SK • 25 August 2013, 20:13 • 2 min
Rambo medzi notebookmi

BRATISLAVA - Mali sme možnosť celý týždeň aktívne pracovať s notebookom Lenovo ThinkPad Edge E531. Je veľký, výkonný, drahý a jedna z jeho súčastí nesie pomenovanie Rambo.

slovakia

left justify in out

Lenovo ThinkPad Edge E531 je predstaviteľom klasických notebookov bez dotykového displeja a so systémom, ktorý je určený v prvom rade na skutočnú prácu - teda s Windows 7. Najnovší Windows 8 je síce pekný, revolučný a na tablete sa ovláda celkom dobre, avšak absencia tlačidla Štart a vyslovene otravujúce prechody do tabletového prostredia po stlačení “Windows” tlačidla na klávesnici práci nepomáhajú.

Jeden poriadny notebook


Lenovo sa teda vydalo inou cestou, než tou, ktorá je dnes taká moderná. Je to vidno už pri prvom stretnutí s notebookom. Jeho veľkosť je neprehliadnuteľná a hmotnosťou sa môže zaradiť do vyššieho priemeru. Po roztvorení prekvapuje jasný a veľmi dobre čitateľný displej s vysokým rozlíšením, vynikajúca klávesnica s výborne oddelenými tlačidlami a samostatnou numerickou časťou. Priamo medzi tlačidlami klávesnice je umiestnený výrazný červený TrackPoint, teda pre Lenovo typický joistick na jeden prst zastupujúci myš. Pod klávesnicou nachádzame ešte samostatný TouchPad s prívlastkom UltraNavigator, ktorého používanie sa nelíši od tých v iných notebookoch. Vtipné je, že DVD mechanika obsiahnutá v notebooku nesie pomenovanie RAMBO.

Displej so superlatívmi


Displej má rozlíšenie Full HD, teda 1920×1080 pixelov, čo sa na 15-palcovej obrazovke s pomerom strán 16:9 prejavuje na každom kroku. Aj veľké webstránky sú zrazu podozrivo malé a fotografie sú bohaté na detaily. Displej pracuje so zobrazovacou technológiou LCD, ktoré je podsvietené LED panelmi. Táto kombinácia je dobrá, pretože obraz nie je pri náklone displeja skreslený a aj pri používaní v exteriéri je jasne čitateľný. 

Displej: 15,6 palcový Full HD obraz s LED podsvietením
Procesor: Intel Core i5 2,6 GHz
Grafika: NVIDIA GeForce GT740N
Pamäte: 6 - 16 GB RAM, 1 TB pevný disk
Systém: DOS alebo Microsoft Windows 7 + podporné programy
Doplnky: Webkamera HD720p, numerická klávesnica, DVD mechanika, ThinkPad Onelink Dock, snímač odtlačkov prstov
Orientačná cena: 750 eur

Výborný zvuk už v základnom balení


Notebook Lenovo ThinkPad Edge je vybavený dvojicou reproduktorov s výkonom 2 Watty, ktorých reprodukčná kvalita je jedným slovom výborná. Zvuk je veľmi čistý a hlasný, dokonca aj nižšie posadené tóny sa z notebooku ozývajú bez známej rezonancie a nežiadúcich skreslení. Sledovanie filmov na širokouhlej 15-palcovej obrazovke je teda sprevádzané dobrou zvukovou kulisou s 3D efektom.

Vysoký výkon, za ktorý sa platí


Priemerná cena notebooku Lenovo ThinkPad Edge nie je vôbec nízka a preto od neho nový majiteľ bude očakávať maximálny výkon. V Lenovo na to mysleli a do svojho produktu uložili výkonný procesor Intel Core i5, ktorý je podporený grafikou NVIDIA GeForce a operačnou pamäťou minimálne 6 gigabajtov. Ak si priplatíte, môžete túto pamäť rozšíriť až na 16 gigabajtov. Tieto parametre sa starajú o to, aby bola skúsenosť s používaním notebooku na vysokej úrovni a aby na ňom bolo možné spustiť programy akéhokoľvek druhu. Pochodíte teda aj s grafickými a 3D aplikáciami a náročnými hrami.

Notebook Lenovo ThinkPad Edge E531 má potenciál stať sa obľúbeným pracovným i multimediálnym centrom pre náročného používateľa. Nás v každom prípade oslovil a celkom reálne si vieme predstaviť, že by sa stal našim každodenným pracovným nástrojom.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies