Luxusnú značku Ralph Lauren trápia slabé predaje, bude prepúšťať a zatvárať butiky

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 18:29 • 2 min
Luxusnú značku Ralph Lauren trápia slabé predaje, bude prepúšťať a zatvárať butiky

NEW YORK - Americká sieť obchodov s luxusným módnym tovarom Ralph Lauren plánuje znížiť počet pracovných miest, zatvoriť niektoré obchody a predať časť nehnuteľností, aby zredukovala svoje náklady a oživila klesajúci predaj. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť dnes zároveň oznámila, že sa pokúsi výrazne skrátiť čas výroby svojich produktov a zjednodušiť štruktúru organizácie.

 

Ralph Lauren zatiaľ nespresnil, koľko zamestnancov príde o prácu, alebo koľko obchodov zatvorí. Americké noviny Wall Street Journal odhadujú, že zruší približne 1000 trvalých pracovných miest a zatvorí 50 obchodov.

 

Spoločnosť priamo prevádzkuje 493 maloobchodných predajní po celom svete a zamestnáva zhruba 26.000 ľudí, z toho približne 15.000 na trvalý úväzok.

 

Tržby spoločnosti však v každom kvartáli tohto fiškálneho roka klesli a očakáva, že za celý rok sa znížia o takmer 3 %.

 

Firma koncom minulého roka prijala do funkcie generálneho riaditeľa Stefana Larssona v nádeji, že sa mu podarí zopakovať úspech s oživením tržieb značky Old Navy, odevného reťazca Gap.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies