Rakvy zosnulého Otta von Habsburga a jeho ženy priviezli z Nemecka do Rakúska

NETKY.SK • 13 Júl 2011, 11:24 • 2 min
Rakvy zosnulého Otta von Habsburga a jeho ženy priviezli z Nemecka do Rakúska

Rakvy zosnulého Otta von Habsburga a jeho ženy priviezli z Nemecka do Rakúska

slovakia

left justify in out

img

Rakvy syna posledného rakúskeho cisára Otta von Habsburga a jeho manželky Reginy priviezli v utorok večer z Nemecka do Rakúska, do pútnického mestečka Mariazell, kde sú vystavené pre verejnosť v katedrále spájanej s celou ich dynastiou. V nej Habsburgovci uzatvárali manželstvá, mávali zádušné omše a ďalšie dôležité obrady.
      Rakvám manželov hneď po dopravení do baziliky v Mariazelli vzdali poctu členovia rodiny zosnulého Otta von Habsburga a jeho manželky.
      Rakvy pochovajú v sobotu 16. júla do cisárskej krypty pod Kapucínskym kostolom v rakúskej metropole Viedeň, kde je pochovaná väčšina príslušníkov habsburského rodu. Srdce zosnulého by mali uložiť v starobylom Benediktínskom opátstve v maďarskej Pannonhalme.
      Najstarší syn posledného rakúskeho cisára a posledného uhorského kráľa Karola I. (IV.) zomrel 4. júla vo svojej vile v Bavorsku vo veku 98 rokov. Jeho manželka Regina zomrela vlani.
      Dynastia vládla viac ako sedem storočí až do konca prvej svetovej vojny, keď Rakúsko zrušilo monarchiu.
      Otto von Habsburg stál dlhé roky na čele habsbursko-lotrinskej dynastie, bol čestným prezidentom Paneurópskej únie a poslancom Európskeho parlamentu za bavorskú Kresťansko-sociálnu úniu (CSU). Stal sa známym aj ako publicista, novinár a spisovateľ. Zohral ústrednú rolu pri búraní železnej opony v Európe a bol aktívny v procese mierového znovuzjednocovania kontinentu.
Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies