Rakvu s pozostatkami Benedikta XVI. preniesli na Námestie sv. Petra

NETKY.SK • 5 Január 2023, 09:42 • 2 min
Rakvu s pozostatkami Benedikta XVI. preniesli na Námestie sv. Petra

VATIKÁN - Rakvu s pozostatkami emeritného pápeža Benedikta XVI. vo štvrtok ráno preniesli z vatikánskej baziliky na Námestie sv. Petra. O 9.30 h sa tam začína pohrebná omša, ktorú bude celebrovať pápež František. TASR správu prevzala z agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Na pohreb do Vatikánu pricestovali mnohí štátni a náboženskí predstavitelia z celého sveta, ako aj tisíce veriacich, a to napriek Benediktovmu prianiu, aby sa posledná rozlúčka s ním vyznačovala jednoduchosťou. Rakvu z Baziliky sv. Petra vynieslo 12 nosičov za zvuku zvonov, smútočnej hudby a potlesku zhromaždeného davu. Rakvu umiestnili pred oltár pred pripraveným pódiom. Na Námestí sv. Petra hliadkuje približne 1000 policajtov a príslušníkov bezpečnostných síl. Nad Vatikánom a v jeho bezprostrednom okolí bola počas pohrebu, na ktorom by sa malo podľa odhadov zúčastniť asi 100.000 ľudí, zavedená bezletová zóna. Za posledné tri dni prišlo vzdať úctu zosnulému emeritnému pápežovi zhruba 200.000 veriacich. Benedikt XVI. zomrel v sobotu vo veku 95 rokov v Kláštore Matky Cirkvi vo Vatikáne. Bývalý pápež bude uložený do niekdajšej hrobky pápeža Jána Pavla II. v krypte Baziliky svätého Petra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies