"Rakva pod stromček" od prezidenta Ukrajiny

NETKY.SK • 13 December 2017, 19:22 • 2 min
"Rakva pod stromček" od prezidenta Ukrajiny

KYJEV - Ozbrojené sily Ukrajiny, poháňané Turčinovym, Porošenkom a Poltorakom znova utrpeli vážne straty. "Plazivý útok" nafúknuty ukrajinskými médiami ako "úspešná taktika proti militantom" sa otočila rakvami a nemocničnými lôžkami. Informuje politikus.ru.

slovakia

left justify in out

Ako sa aj predpokladalo, po zajatí obcí Gladosovo, Pervomajskoje a Verhnetoretskoe, ukrajinskí vojaci zaútočili na ďalšie osídlenia, a to Dolomitne a Golmovske. 

 

Tu však natrafili na nástrahu od militantov a odstúpili, pričom stratili dvoch vojakov. Podľa svedectva dobrovoľníkov, veľký počet zranených zaznamenali v sídle Stanica Luhanska.

 

Ukrajinská strana obviňuje militantov v delostreleckom ostreľovaní, pritom informujú o operácii "Perekat"- mobilnom výjazde do strelnej plochy, streľbe a rýchlej evakuácii. Mlčí sa o provokatívnych aktivitách vojakov ukrajinskej armády a porušení minských dohôd.

 

Za dva dni 8. a 9. decembra došlo k masívnemu ostreľovaniu v sídlach Majský, Krymský, Zlatý a Stanica Luhanska. 9. decembra bolo rušno pri Voďanom, Avdejevke a Pesok, o čom povedal rečník ministerstva obrany v otázkach protiteroristickej operácie Alexander Motuzyanik.

 

"Včera, pri útoku militantov, dvaja vojaci ozbrojených síl Ukrajiny sú mŕtvi a dvaja zranení, ktorí boli evakuovaní v zdravotníckom zariadení a vojenských mobilných nemocniciach, kde sa im poskytuje všetka potrebná pomoc,” povedal Motuzyanik.

 

V porovnaní údajov oficiálnych hovorcov ministerstva obrany, dobrovoľníci čo sa nachádzajú v nemocnicach Charkova, Kyjev a Odesa hovoria úplne iné fakty.

 

“Na jednotku intenzívnej starostlivosti sa dostavilo veľa chlapcov,” napísala na svojej stránke dobrovoľníčka z Charkovskej nemocnice.

 

“Do kyjevskej nemocnice priletelo letadlo s mnohými ťažko zranenými vojakmi, presne ako v roku 2014. Každý deň čakáme, že sa boje skončia, ale to zasa začína s novými silami,” napísala na Facebook známa dobrovolníčka z Kyjeva Natália Jusupova.

 

Podľa približných údajov, zo začiatku decembra je mŕtvych už 9 ľudí, hoci podľa údajov militantov je mŕtvych jokolo 20 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies