Rakúskych dôchodcov z Linzu zavraždil Tunisan prisahajúci vernosť IS

NETKY.SK • 10 Júl 2017, 18:24 • 2 min
Rakúskych dôchodcov z Linzu zavraždil Tunisan prisahajúci vernosť IS

LINZ - Nenávisť k rakúskym slobodným z FPÖ a vernosť vedeniu tzv. Islamského štátu (IS) stáli za brutálnou vraždou manželov-dôchodcov z hornorakúskeho Linzu spred niekoľkých dní.

slovakia

left justify in out

Zločin má na svedomí 54-ročný rodák z Tuniska, ktorý žije od roku 1989 v Rakúsku a ktorý obchodoval s biopotravinami.

 

O páchateľovej prísahe vernosti IS prostredníctvom sociálnych sietí informoval dnes krajinský veliteľ rakúskej polície Andreas Pilsl, ktorý oboznámil vedúcich predstaviteľov Horného Rakúska s doterajšími výsledkami vyšetrovania kauzy.

 

Policajné odbory sa v tejto súvislosti ohradili voči ostrej kritike slobodných a na stranu mužov zákona sa postavil i spolkový minister vnútra Wolfgang Sobotka, ktorý označil kritiku FPÖ za neadekvátnu a požiadal o pokoj a priestor na plnenie si povinností pre vyšetrovateľov.

 

Mimochodom, Tunisan sa krátko po čine sám prihlásil na polícii a ako motív označil blízkosť obetí vo veku 87 a 85 rokov rakúskym slobodným. U muža, medzi ktorého zákazníkov patrili i obete, sa údajne tendencia k radikalizácii prejavila na webe už vlani.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies