Rakúsky vodič sa rútil po diaľnici D1 rýchlosťou 197 km/h

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 17:28 • 2 min
Rakúsky vodič sa rútil po diaľnici D1 rýchlosťou 197 km/h

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti dnes počas osobitnej dvojhodinovej kontroly na diaľnici D1 prenasledovali rakúskeho vodiča, ktorý šiel rýchlosťou 197 kilometrov za hodinu v úseku, kde je povolená maximálna rýchlosť 110 km/h.

slovakia

left justify in out

O výsledkoch dopravnej akcie informovala hovorkyňa bratislavského krajského policajného riaditeľstva Tatiana Kurucová. Rakúšan podľa nej na mieste zaplatil v blokovom konaní pokutu vo výške 650 eur.
      

Kurucová priblížila, že krajský dopravný inšpektorát zameral dopravnú akciu na diaľničné nálepky, meranie hmotnosti vozidiel, nápravových tlakov a rozmerov vozidla, dodržiavanie sociálnej legislatívy, technických predpisov, technického stravu vozidiel a stavu pneumatík, povinností vodiča a prevádzkovateľa vozidla. Policajti kontrolovali aj používanie bezpečnostných pásov vodičmi a spolujazdcami a aj na detské sedačky.
      

Celkom zistili 17 porušení pravidiel cestnej premávky. V dvoch prípadoch zadržali vodičské preukazy, ďalej uložili 16 pokút v blokovom konaní. Jedného vodiča vyriešili napomenutím.
      

Dovolenú rýchlosť nedodržalo celkom osem vodičov, jeden nedal prednosť v jazde, dvaja nemali zapnuté bezpečnostné pásy, dvaja počas jazdy telefonovali a jeden vodič mal zlý technický stav vozidla. Jeden vodič tiež nedodržal bezpečnostné prestávky, štyria jazdili po diaľnici napriek tomu, že motorové vozidlá nemali označené nálepkou, zosumarizovala výsledky akcie Kurucová.
      

"S cieľom pozitívneho vývoja dopravno-bezpečnostnej situácie bude Krajský dopravný inšpektorát KR PZ v Bratislave v obdobných kontrolách na cestách Bratislavského kraja naďalej pokračovať," doplnila hovorkyňa KR PZ v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies