Rakúsky triumf v Saalbachu, najvyššie Mayer

NETKY.SK • 21 Február 2015, 15:47 • 2 min
Rakúsky triumf v Saalbachu, najvyššie Mayer

SAALBACH - Úradujúci olympijský víťaz Rakúšan Matthias Mayer sa stal víťazom sobotňajšieho zjazdu mužov v rámci Svetového pohára alpských lyžiarov v Saalbachu-Hinterglemme.

slovakia

left justify in out

Dokonalý rakúsky triumf na domácom snehu zvýraznili druhý Max Franz a tretí Hannes Reichelt. Franzovi ušlo víťazstvo o máličko - 2 stotiny sekundy. Reicheltovi chýbalo 21 stotín.

Rakúšania naposledy predtým obsadili kompletné stupne víťazov v zjazde Svetového pohára pred vyše 9 rokmi v nemeckom Garmisch-Partenkirchene. Mužom alpskej veľmoci číslo 1 sa zároveň vydarila odplata za nevydarené preteky v zjazde na nedávnych majstrovstvách sveta v USA, kde najlepší z nich Mayer skončil až dvanásty. Preteky sa ešte neskončili, ale poradie na najvyšších priečkach by sa po odjazdení elitných 33 pretekárov už nemalo meniť. 

Pre 24-ročného Mayera je to druhý triumf v pretekoch Svetového pohára a celkovo deviate pódiové umiestnenie v kariére. 


Nedarilo sa podľa predstáv viacerým favoritom. Nór Kjetil Jansrud, ktorý bojuje o veľký glóbus za celkové víťazstvo vo Svetovom pohári, zajazdil dvanásty najrýchlejší čas a len o jednu priečku vyššie skončil Švajčiar Patrick Küng, čerstvý majster sveta z Beaver Creeku. 

Preteky, ktoré poznačilo viacero pádov a prerušení, ešte pokračujú zjazdármi z druhej polovice štartovej listiny. Na čele Svetového pohára je naďalej Rakúšan Marcel Hirscher, a to aj napriek tomu, že nefiguroval na štarte sobotňajších pretekov. Jansrud zostal lídrom hodnotenia zjazdu. 

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Saalbach (Rak.): 

Zjazd mužov (po odjazdení 33 pretekárov): 1. Matthias Mayer (Rak.) 1:49,83 min, 2. Max Franz +0,02, 3. Hannes Reichelt (všetci Rak.) +0,21, 4. Carlo Janka (Švaj.) +0,47, 5. David Poisson +0,60, 6. Adrien Theaux (obaja Fr..) +0,75,... 11. Patrick Küng (Švaj.) +1,17, 12. Kjetil Jansrud (Nór.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies