Rakúsky súd poslal do väzenia dvoch mužov obvinených z podpory IS

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 16:39 • 2 min
Rakúsky súd poslal do väzenia dvoch mužov obvinených z podpory IS

SALZBURG - Súd v rakúskom Salzburgu uložil dnes zatiaľ neprávoplatne tresty odňatia slobody 26-ročnému Maročanovi a 41-ročnému Alžírčanovi, ktorí boli obvinení zo zapojenia do činnosti teroristickej organizácie Islamský štát (IS).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Odsúdení muži si majú odpykať vo väzení šesť, resp. šesť a pol roka nepodmienečne za to, že pomáhali iným dvom predpokladaným prívržencom IS, ktorí zrejme patrili do skupiny stojacej za teroristickými útokmi v Paríži. Tých zadržali v roku 2015 takisto v Salzburgu a neskôr ich vydali na trestné stíhanie do Francúzska.

 

Podľa obžaloby muži odsúdení dnes v Salzburgu poskytli logistickú a psychologickú podporu uvedenej dvojici, keď sa na jeseň 2015 stretli v miestnom utečeneckom tábore. Džihádisti identifikovaní ako 29-ročný Alžírčan Ádil H. a 35-ročný Pakistanec Mohammad U. od nich údajne získali informácie a kontakty, aby sa mohli pripojiť k sieti vo Francúzsku.

 

Obaja obvinení počas procesu tvrdili, že s IS nemajú nič spoločné, senát súdu však dospel k záveru, že boli v kontakte s osobami blízkymi IS, aj keď neboli do štruktúr tejto organizácie včlenení do takej miery ako Ádil H. a Mohammad U. Obhajcovia odsúdenej dvojice oznámili, že sa pokúsia vynesený rozsudok zvrátiť.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies