Rakúsky súd oslobodil podozrivého Pakistanca, členstvo v teroristickej organizácii si vraj vymyslel

NETKY.SK • 10 Apríl 2018, 17:15 • 2 min
Rakúsky súd oslobodil podozrivého Pakistanca, členstvo v teroristickej organizácii si vraj vymyslel

SALZBURG - Krajinský súd v rakúskom Salzburgu oslobodil v utorok zatiaľ neprávoplatne 47-ročného občana Pakistanu obžalovaného z členstva v teroristickom zoskupení. V zdôvodnení konštatoval, že sa nepreukázali žiadne indície, ktoré by objektívne potvrdili členstvo žiadateľa o azyl v teroristickej organizácii.

slovakia

left justify in out

Doteraz bezúhonný obžalovaný ešte v úvode súdneho konania 2. marca uviedol, že jeho výpoveď v priebehu azylového konania, o ktorú sa opierala žaloba, bola výmyslom so zámerom uľahčiť si azylové konanie. Počas pobytu vo Francúzsku vraj počul, že k zisku azylu pomôže, ak si človek vymyslí členstvo v teroristickej organizácii s tým, že neskôr z nej ušiel.

 

Podľa vlastných slov opustil Pakistan s ukrajinským vízom 5. novembra 2002, aby sa o rok neskôr cez Slovensko dostal do Rakúska a požiadal tam o azyl. Následne si užíval život striedavo v Taliansku a vo Francúzsku, aby v roku 2014 opäť požiadal o azyl v Rakúsku, konkrétne v Salzburgu. Keď muž počas výsluchu na Spolkovom úrade pre cudzincov a azyl zopakoval v lete minulého roka svoju "story" o členstve v istej teroristickej formácii, uvalili na neho vyšetrovaciu väzbu. Informovala o tom tlačová agentúra APA.

 

Muž, ktorý je kuchárom-špecialistom na pizze, podpísal medzičasom dohodu, na základe ktorej opustí Rakúsko. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný, pretože prokuratúra využila možnosť zvážiť ešte ďalší postup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies