Rakúsky súd obvinil 14-ročného chlapca z teroristických aktivít

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 13:04 • 2 min
Rakúsky súd obvinil 14-ročného chlapca z teroristických aktivít

VIEDEŇ - Rakúsko bude súdiť 14-ročného chlapca obvineného z teroristických aktivít, uviedli v utorok prokurátori.

slovakia

left justify in out

Chlapec tureckého pôvodu si na internete zistil, ako vyrobiť bombu, a následne sa skontaktoval s militantmi z Islamského štátu (IŠ). V januári ho úrady po druhýkrát zatkli pre podozrenie z teroristickej činnosti.

 

Podľa údajov ministerstva vnútra už viac ako 170 ľudí odišlo z Rakúska, aby sa zapojili do bojov na Blízkom východe. Niektorí z nich už nie sú medzi živými. Obavy z terorizmu pritom po januárových útokoch v Paríži zachvátili celú Európu. 

 

Obvinenia voči chlapcovi sú založené na údajoch získaných z jeho hernej konzoly. Hovorkyňa prokuratúry v Sankt Pöltene, metropole Dolného Rakúska, uviedla, že vyšetrovatelia medzi nimi našli aj plány na zostrojenie bomby, stiahnuté z internetu. Ak sa preukáže pravdivosť obvinení, chlapcovi hrozí za podporu teroristickej organizácie a tiež plánovanie útoku až päťročné odňatie slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona