Rakúsky súd klepol po prstoch deviatim nacionalistom, ktorí hlásali Hitlera

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 06:49 • 2 min
Rakúsky súd klepol po prstoch deviatim nacionalistom, ktorí hlásali Hitlera

VIEDEŇ - Rakúska polícia obvinila deväť mužov z porušenia protinacistických zákonov, pretože pokrikovali heslo spájané s Adolfom Hitlerom.

slovakia

left justify in out

Polícia o tom dnes informovala prostredníctvom vyhlásenia. Obvinených je podľa nej osem Rakúšanov a jeden Nemec, a to za skandovanie hesla "Sieg Heil" pri nacistickom pozdrave zdvihnutou pravou rukou.

 

Jedného z týchto mužov zadržali v nedeľu na hlavnej železničnej stanici v meste Salzburg, keďže sa správal agresívne k policajtom. V súlade s rakúskymi zákonmi na ochranu súkromia polícia nezverejnila totožnosť obvinených.

 

Uvedená nemecká fráza, ktorá v preklade znamená "Sláva víťazstvu", sa používala v období nacizmu, keď sa stala všeobecným pozdravom a prejavom sympatií k Hitlerovi a jeho boju za víťazstvo Tretej ríše. Tzv. hajlovanie sa dnes trestá, napríklad v Nemecku až troma rokmi väzenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona