Rakúsky prezident Heinz Fischer rokuje v Ríme

NETKY.SK • 8 Máj 2016, 15:19 • 2 min
Rakúsky prezident Heinz Fischer rokuje v Ríme

RÍM - O plánovaných hraničných kontrolách v oblasti Brennerského priesmyku, ale aj o migrácii a budúcnosti Európskej únie, či o rozvoji dvojstranných vzťahov sa dnes hovorilo pri taliansko-rakúskych rokovaniach na úrovni prezidentov.

slovakia

left justify in out

Dejiskom stretnutia hláv oboch krajín, Sergia Mattarellu a Heinza Fischera, bola letná rezidencia talianskeho prezidenta Castel Porziano neďaleko Ríma.


Hosťa z Viedne čaká po spoločnom obede s úradujúcim talianskym prezidentom neskôr spoločná večera s talianskym exprezidentom Giorgiom Napolitanom, s ktorým Heinza Fischera spája dlhoročné priateľstvo, vyplýva z informácií tlačovej agentúry APA.


Napolitano, ktorý bol v prezidentskej funkcii v období rokov 2006-2015, pôsobil ešte v roku 1998 ako minister vnútra v čase, keď sa zrušili hraničné kontroly v Brennerskom priesmyku. Aj nedávno pozdvihol hlas proti zriadeniu plota v tejto lokalite.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies