Rakúsky prezident Heinz Fischer prichádza do Česka na rozlúčkovú návštevu

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 10:47 • 2 min
Rakúsky prezident Heinz Fischer prichádza do Česka na rozlúčkovú návštevu

PRAHA - Rakúsky prezident Heinz Fischer prichádza dnes s početnou podnikateľskou delegáciou na dvojdňovú rozlúčkovú návštevu Česka, ktorá bude jeho poslednou po 12 rokoch vo funkcii. Česko je šiestym najvýznamnejším obchodným partnerom Rakúska vo svete, informoval dnes Český rozhlas (ČRo).

slovakia

left justify in out

"Šieste vo svete, tretie v Európe a prvé medzi susedmi, tak dôležitým obchodným partnerom je Česko pre Rakúsko," citoval rozhlas šéfa obchodného oddelenia rakúskej ambasády v Prahe Christiana Millera.

 

Kedysi Rakúsko a Česko rozdeľovali Benešove dekréty a jadrová energia, nezávisle na tom sa však darilo vzájomnej hospodárskej spolupráci, zdôraznil ČRo.

 

Z ankety medzi rakúskymi firmami zastúpenými v Česku podľa rakúskeho obchodného radcu vyplynulo, že, "63 percent firiem si praje zlepšenie cestného spojenia Česka s Rakúskom: týka sa to dokončenia diaľnic Viedeň-Brno a Linz-České Budějovice.

 

Priorita na kvalitné cesty je u firiem väčšia než v predchádzajúcom roku - dobré spojenie pomôže i ďalšiemu rozvoju turistiky medzi oboma krajinami.

 

Miller vidí najväčšie príležitosti na ďalšiu spoluprácu v oblasti strojárstva a tiež šance pre Rakúšanov v českých zákazkách v oblasti dopravnej infraštruktúry a v rozvoji ekologických technológií.

 

Rakúsky prezident v Prahe otvorí podnikateľské fórum.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies