Rakúsky prezident Fischer prijal novozvolenú predsedníčku parlamentu Buresovú

NETKY.SK • 4 September 2014, 16:52 • 2 min
Rakúsky prezident Fischer prijal novozvolenú predsedníčku parlamentu Buresovú

VIEDEŇ - Rakúsky prezident Heinz Fischer prijal dnes vo Viedni novú predsedníčku zákonodarného zboru krajiny Doris Buresovú.

slovakia

left justify in out

Obaja najvyšší ústavní činitelia si počas 45-minútovej schôdzky vymenili poznatky a skúsenosti, veď aj súčasný rakúsky prezident svojho času pôsobil na čele tamojšieho parlamentu.
     

Stretnutie v Hofburgu charakterizovala priateľská atmosféra a bezprostrednosť oboch niekdajších straníckych kolegov z SPÖ. Informovali o tom tlačová agentúra APA a verejnoprávny rozhlas ORF.
     

Doris Buresovú (52) zvolil rakúsky parlament za svoju novú predsedníčku väčšinou 150 hlasov spomedzi 177 prítomných poslancov.
     

Rodáčka z Viedne, niekdajšia rakúska ministerka dopravy (2008-2014) sa stala na čele rakúskeho parlamentu nástupkyňou Barbary Prammerovej, ktorá 2. augusta zomrela vo veku 60 rokov na následky rakoviny pankreasu.
     

Doris Buresová deklarovala, že by chcela pôsobiť ako dobrá, korektná a nadstranícka šéfka zákonodarného zboru, v ktorom po prvý raz zasadla pred 24 rokmi. Parlament, ktorý ju od prvých kontaktov fascinoval, by podľa jej predstáv mal byť živou, pracujúcou inštitúciou, na ktorú budú môcť byť Rakúšania hrdí. Nová šéfka poslaneckého zboru súčasne zdôraznila význam korektnosti, tolerancie a vzájomného rešpektu pri práci zákonodarcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona