Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen navštívi v stredu Slovensko

NETKY.SK • 25 Apríl 2017, 16:04 • 2 min
Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen navštívi v stredu Slovensko

VIEDEŇ - Rakúsky prezident Alexander Van der Bellen uskutoční v stredu oficiálnu návštevu Slovenskej republiky.

slovakia

left justify in out

V Bratislave, kam pricestuje loďou, absolvuje stretnutia s najvyššími ústavnými činiteľmi SR - prezidentom Andrejom Kiskom i premiérom Robertom Ficom. Čakajú ho i vystúpenie na pôde Univerzity Komenského, kde sa navyše stretne so študentmi, otvorenie dvojstranného ekonomického fóra a položenie vencov k pamätníku Brána slobody.

Hlavnou témou dvojstranných rokovaní bude budúcnosť Európy, informovala dnes agentúra APA, podľa ktorej sa diskusia so študentmi Univerzity Komenského uskutoční pod názvom Konverzácia o Európe.

Slovenská republika je prvou krajinou strednej a východnej Európy, ktorú nový rakúsky prezident navštívi po nástupe do úradu. Jeho predchádzajúce zahraničné cesty smerovali do sídelného mesta Európskej únie - Bruselu, a do Švajčiarska a Nemecka.

Najvyššieho rakúskeho predstaviteľa budú pri návšteve Slovenska sprevádzať rakúsky minister financií Hans Jörg Schelling a prezident tamojšej Hospodárskej komory Christoph Leitl.

Rakúsko je najväčším investorom na Slovensku, kde pôsobí okolo 2000 rakúskych firiem. Van der Bellen by počas návštevy chcel predostrieť aj otázku, v ktorej zastávajú obe krajiny odlišné stanovisko, a síce mierové využitie jadrovej energie, vyplýva z informácií rakúskej prezidentskej kancelárie.






 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies