Rakúsky olympijský výbor dostal výhražný list: Unesieme vám dve športovkyne!

NETKY.SK • 4 Február 2014, 13:20 • 2 min
Rakúsky olympijský výbor dostal výhražný list: Unesieme vám dve športovkyne!

VIEDEŇ - Rakúsky olympijský výbor (ÖOC) dostal list, v ktorom sa neznámy autor vyhráža únosom dvoch rakúskych športovkýň počas ZOH 2014 v Soči. S odvolaním sa na šéfa ÖOC Petra Mennela o tom informovali agentúry APA a Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa správ rakúskych médií prišiel list z Ruska a hrozba únosu sa týka slalomárskej hviezdy Marlies Schildovej a skeletonistky Janine Flockovej. Hovorkyňa ÖOC potvrdila, že dostali taký list, ale odmietla zverejniť mená športovcov.

Vo Viedni sa práve koná krízové zasadnutie vlády, na ktorom sa ministri radia o vzniknutej situácii. "Je to pravda, list sme skutočne včera dostali. Okamžite sme oslovili spolkový kriminálny úrad, ktorý prípad vyšetruje. Hovoril som už s pani Flockovou, Janine sedí pri mne v lietadle do Soči, nie je znepokojená a dôveruje našej ochrane," povedal Mennel.

Islamskí militanti sa už vyhrážali, že podniknú teroristické útoky počas olympiády v Soči, ktoré sa nachádza v západnej časti väčšinou moslimami obývaného severného Kaukazu. Niekoľko národných olympijských výborov vrátane slovenského dostalo v ruštine výstražný list už minulý mesiac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies