Rakúsky minister Schelling: Odchod Grécka z eurozóny je takmer nevyhnutný

NETKY.SK • 28 Jún 2015, 10:42 • 2 min
Rakúsky minister Schelling: Odchod Grécka z eurozóny je takmer nevyhnutný

VIEDEŇ - Odchod Grécka zo spoločnej menovej únie, tzv. grexit, sa zdá byť teraz už takmer neodvratný, ale bude možný len vtedy, ak Atény o svoj odchod najprv požiadajú Európsku úniu a ostatné štáty budú s touto žiadosťou súhlasiť, vyhlásil dnes rakúsky minister financií Hans Jörg Schelling.

slovakia

left justify in out

Píše o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na aktuálnu rakúsku tlač.

 

Atény zvolali na 5. júla referendum, v ktorom grécki voliči môžu rozhodnúť o tom, či sa im pozdávajú nové, prísnejšie návrhy medzinárodných veriteľov na riešenie dlhovej krízy svojej krajiny, s ktorými grécka vláda nesúhlasí.

 

"Dôsledky pre krajiny eurozóny nebudú až také zlé ako pre Grécko. Je jasné, že jedna krajina za žiadnych okolností nemôže vydierať Európsku komisiu a krajiny eurozóny," citoval Schellinga podľa Reuters rakúsky denník Die Presse vo svojom dnešnom tlačenom vydaní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona