Rakúsky koncern OMV po piatich rokoch predáva sieť benzíniek v Turecku

NETKY.SK • 12 Február 2016, 14:08 • 2 min
Rakúsky koncern OMV po piatich rokoch predáva sieť benzíniek v Turecku

VIEDEŇ - Rakúsky energetický koncern OMV sa len po piatich rokoch chce zbaviť siete čerpacích staníc v Turecku. V súčasnosti hľadá kupca pre svoju tureckú dcéru Petrol Ofisi, ktorá prevádzkuje najväčšiu sieť v Turecku. Informovali o tom agentúry DPA a APA.

slovakia

left justify in out

OMV chce predať všetky svoje podiely a v súčasnosti je v procese voľby poradcu pri predaji. Pod vedením nového šéfa Rainera Seeleho reorganizuje podnikanie, ťažiskovou oblasťou sa má stať najmä ťažba ropy a zemného plynu. Petrol Ofisi spôsobuje vedeniu koncernu problémy, keďže jeho podnikanie v Turecku obmedzujú neustále zásahy regulačného úradu.

 

Do Petrol Ofisi vstúpil OMV v roku 2006 kúpou 34-% podielu, ktorý následne v niekoľkých krokoch zvýšil. Spoločnosť prevádzkuje v Turecku najväčšiu sieť 1785 čerpacích staníc. Vlani firma predala približne 10 miliónov ton palív. Okrem toho Petro Ofisi disponuje najväčšími skladovacími kapacitami v celkovom objeme vyše jedného milióna kubických metrov. Spoločnosť je v Turecku aj najväčším dodávateľom mazív.

 

Koncern v súčasnosti zápasí s dôsledkami nízkych cien ropy a pre nevyhnutné odpisy zaznamenal v 4. kvartáli stratu 472 miliónov eur. Výsledky hospodárenia za celý rok 2015 zverejní OMV, ktorý zamestnáva zhruba 25.000 ľudí, vo štvrtok budúceho týždňa (18.2.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies