Rakúsky kancelár usporiada stretnutie s lídrami Francúzska, Česka a Slovenska, hlavnou témou rokovania bude budúcnosť EÚ

NETKY.SK • 9 August 2017, 06:53 • 2 min
Rakúsky kancelár usporiada stretnutie s lídrami Francúzska, Česka a Slovenska, hlavnou témou rokovania bude budúcnosť EÚ

VIEDEŇ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron navštívi 23. augusta rakúske mesto Salzburg, kde sa stretne s rakúskym kancelárom Christianom Kernom, českým premiérom Bohuslavom Sobotkom a slovenským predsedom vlády Robertom Ficom.

slovakia

left justify in out

Rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia (ORF) o tom dnes informoval s odvolaním sa na oznámenie Sobotku prostredníctvom siete Twitter. Uvedená štvorica lídrov by mala rokovať o budúcnosti EÚ a zlepšovaní životnej úrovne.

 

Úrad rakúskeho kancelára potvrdil, že Macrona, Sobotku a Fica pozval Kern ešte minulý týždeň na festival Salzburger Festspiele. Pri tejto príležitosti sa chce s Macronom zhovárať o tom, ako bojovať proti "sociálnemu a mzdovému dampingu", ktorý podľa nich negatívne vplýva na západoeurópske trhy.

 

Sobotka podľa ORF obviňuje v tejto súvislosti západoeurópske krajiny, že chcú zo svojich trhov vytlačiť české firmy a stavajú sa čoraz odmietavejšie k ľuďom z chudobnejšej východnej Európy. Upozorňuje, že Východoeurópania pracujú v zahraničí za mzdy, ktoré sú obvyklé v krajinách ich pôvodu, zatiaľ čo na pomery západnej Európy často nedosahujú zákonom stanovené minimum.

 

Rakúsky denník Österreich uviedol, že Macron považuje lacné pracovné sily z východnej Európy za nebezpečenstvo pre francúzsky pracovný trh. ORF pripomenula, že šéf Elyzejského paláca rokoval s premiérmi Vyšehradskej štvorky o rozdieloch v životnej úrovni medzi východom a západom EÚ ešte koncom júna v Bruseli.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies