Rakúsky kancelár Kurz varoval v Salzburgu pred tzv. tvrdým brexitom

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 20:12 • 2 min
Rakúsky kancelár Kurz varoval v Salzburgu pred tzv. tvrdým brexitom

SALZBURG - Rakúsky spolkový kancelár Sebastian Kurz varoval v piatok v Salzburgu pred odchodom Veľkej Británie z Európskej únie bez vzájomnej dohody, pred akýmsi "tvrdým" brexitom. Súčasne však vyjadril spokojnosť s doterajším priebehom rozhovorov o brexite.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak po stretnutí s britskou premiérkou Theresou Mayovou, ktorá popoludní pricestovala do tohto rakúskeho mesta. Kurz vyjadril nádej, že sa Rakúsku a Únii podarí udržať s ostrovnou monarchiou úzke vzťahy aj po jej odchode zo spoločenstva. 

 

Rakúsky kancelár netajil, že osobne mu brexit nie je po vôli, avšak zdôraznil, že vôľu Britov treba rešpektovať. Theresa Mayová sa obmedzila na konštatovanie, že posúdila s hostiteľom, lídrom úradujúcej predsedníckej krajiny Únie, spoločné výzvy a spoločné možnosti.

 

Obaja štátnici sa stretli krátko pred večernou premiérou novej inscenácie Mozartovej opery Čarovná flauta v rámci letnej časti Salzburských slávností, na ktorú Kurz pozval Mayovú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies