Rakúsky kancelár Christian Kern absolvuje nástupnú návštevu v sídle EÚ

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 18:01 • 2 min
Rakúsky kancelár Christian Kern absolvuje nástupnú návštevu v sídle EÚ

BRUSEL - O migračnej kríze, referende o budúcnosti Británie v EÚ, ale aj o sociálnych otázkach, dovoze ocele z Číny a smerniciach EÚ sa dnes hovorilo pri nástupnej návšteve rakúskeho kancelára Christiana Kerna v Bruseli, kde rokoval s predsedom Európskej komisie (EK) Jeanom-Claudeom Junckerom.

slovakia

left justify in out

Aktéri bruselských rokovaní našli podľa Kerna v mnohých otázkach spoločný menovateľ, avšak nie ohľadne návrhov rakúskych ministrov zahraničných vecí, vnútra a obrany, aby došlo k umiestňovaniu a kontrole oprávnenosti žiadosti o azyl migrantov ešte mimo územia EÚ. Šéf EK tento návrh komentoval slovami, že by to bolo síce v súlade s právom únie, nie však v súlade s morálkou.

 

Rakúsky kancelár poukázal v tejto súvislosti na chúlostivosť problematiky vracania migrantov a vyjadril nádej, že sa predstaviteľom jednotlivých zainteresovaných rezortov podarím uzavrieť adekvátne dohody a nájsť riešenia, ktoré budú v súlade s rešpektovaním ľudských práv.

 

V programe nového šéfa rakúskej spolkovej vlády figuruje dnes v Bruseli aj stretnutia predsedom Európskej rady Donaldom Tuskom, šéfkou európskej diplomacie Federicou Mogheriniovou a rakúskym eurokomisárom pre rozširovanie únie Johannesom Hahnom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies