Rakúsky džudista Seisenbacher obvinený zo zneužívania detí, neprišiel na súd

NETKY.SK • 19 December 2016, 13:28 • 2 min
Rakúsky džudista Seisenbacher obvinený zo zneužívania detí, neprišiel na súd

VIEDEŇ - Dvojnásobný olympijský šampión v džude Peter Seisenbacher sa nedostavil na pondelňajšie súdne pojednávanie vo Viedni. Bývalý rakúsky reprezentant čelí obvineniam zo sexuálneho zneužívania dvoch dievčat, ktoré v minulosti trénoval.

slovakia

left justify in out

Seisenbacher mal podľa žaloby začať v roku 1997 zneužívať deväťročné dievča, čo trvalo až do jej 14-tich rokov. Jeho druhou obeťou bolo 13-ročné dievča. Seisenbacherov právny zástupca Bernhard Lehofer zostal prekvapený, keď jeho klient neprišiel na súd. "Možno zmeškal lietadlo, možno je chorý. Netuším," citovala Lehofera agentúra dpa.

 

Päťdesiatšesťročný Seisenbacher je prvý džudista, ktorému sa podarilo obhájiť zlato na olympijských hrách. Prvýkrát triumfoval v roku 1984 v Los Angeles a dokázal to aj o štyri roky neskôr v Soule. Momentálne pracuje ako hlavný tréner Azerbajdžanu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies