Rakúsky dôchodca obvinil mladého Sýrčana z terorizmu kvôli žiarlivosti

NETKY.SK • 3 Január 2017, 19:09 • 2 min
Rakúsky dôchodca obvinil mladého Sýrčana z terorizmu kvôli žiarlivosti

INNSBRUCK - Šesťdesiatjedenročný muž, ktorý žije v rakúskom meste Innsbruck a 29. decembra ho zadržali na základe európskeho zatykača v Rumunsku, čelí podozreniu, že nepravdivo obvinil istého Sýrčana z terorizmu. V prípade potvrdenia viny hrozí zadržanému až päťročné väzenie.

slovakia

left justify in out

Ako dnes informoval hovorca innsbruckej prokuratúry Thomas William, rumunské úrady musia teraz rozhodnúť, či na muža uvalia vydávaciu väzbu. Rakúske orgány požiadali rumunskú stranu o jeho vydanie.

 

Za prípadom je zrejme žiarlivosť, konkrétne snaha podozrivého prekaziť, aby jeho 51-ročná priateľka robila na istom podujatí spoločnosť 29-ročnému Sýrčanovi.

 

Muž preto zaslal anonymný e-mail na rakúske ministerstvo vnútra, v ktorom označil Sýrčana za teroristu z tzv. Islamského štátu (IS) a šéfa bunky IS, pripravujúceho teroristický útok v Innsbrucku.

 

Na základe týchto obvinení rakúska polícia, konkrétne jej špeciálna jednotka Cobra a príslušníci úradu na ochranu ústavy, zadržali pri rozsiahlej akcii v novembri 2015 spomínaného Sýrčana.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies