Rakúskou ministerkou zdravotníctva bude Pamela Rendiová-Wagnerová

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 18:14 • 2 min
Rakúskou ministerkou zdravotníctva bude Pamela Rendiová-Wagnerová

VIEDEŇ - Novou rakúskou ministerkou zdravotníctva bude Pamela Rendiová-Wagnerová (46), lekárka špecializujúca sa na tropickú medicínu, ktorá bola od roku 2011 šéfkou jednej zo sekcií tohto rezortu a generálnou riaditeľkou pre verejné zdravotníctvo.

slovakia

left justify in out

Žena, ktorej výber na post ministerky potvrdil v rakúskej verejnoprávnej televízii ORF spolkový kancelár Christian Kern, poskytla v uplynulých rokoch Rakúšanom mnoho informácií, osvetu i upokojenie v súvislosti s rôznymi ochoreniami väčšieho rozsahu vrátane vtáčej chrípky či MERS.

Pamela Rendiová-Wagnerová, ktorá sa stane na čele rezortu zdravotníctva nástupkyňou vo februári zosnulej Sabine Oberhauserovej, prevezme aj agendu rezortu pre ženské otázky.

Dezignovaná ministerka zdravotníctva má značné renomé i vo vedeckých kruhoch. Po zakončení štúdia na Lekárskej univerzite vo Viedni absolvovala odborné štúdium v Londýne. Viac ako desať rokov pôsobila vedecky v Inštitúte pre tropickú medicínu Lekárskej univerzity vo Viedni, kde sa etablovala ako šéfka projektov, okrem iného siete na komplexný epidemiologický monitoring dôležitých infekčných ochorení.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona