Rakúskom otriasla brutálna vražda malého dievčaťa. V putách polície skončili traja Afgánci

NETKY.SK • 1 Júl 2021, 18:34 • 2 min
Rakúskom otriasla brutálna vražda malého dievčaťa. V putách polície skončili traja Afgánci

VIEDEŇ - V súvislosti so znásilnením a zabitím 13-ročného dievčaťa v Rakúsku zadržali troch Afgancov

slovakia

left justify in out

Telo dievčaťa našli v sobotu pri strome vo viedenskom obvode Donaustadt. V pondelok následne pre podozrenie zo spáchania zločinu zatkli dvoch afganských mladíkov vo veku 16 a 18 rokov.

 

Súvisiaci článok: Dvaja Afganci vo veku 16 a 18 rokov sú podozriví zo zabitia 13-ročného dievčaťa

 

Obaja sú žiadatelia o azyl. Starší tínedžer je pre tri trestné činy už odsúdený, v dôsledku čoho prišiel o ochranný status utečenca. Dnes polícia informovala, že v stredu pre podozrenie z účasti na zločine vo Viedni zadržali aj tretieho muža, ktorým je 23-ročný Afgánec.

Obeť podľa vyšetrovateľov poznala prvých dvoch podozrivých a dobrovoľne s nimi išla do bytu 18-ročného mladíka. Tam jej podľa viedenského policajného šéfa Gerharda Pürstla podali drogy a spáchali na nej sexuálne zločiny. Starší z dvojice podľa polície odmietol, že by mal niečo spoločné so zabitím dievčaťa. Mladší z dvojice zatiaľ vyšetrovateľom nič nepovedal.

 



Kancelár Sebastian Kurz ešte v utorok prisľúbil, že úrady zabezpečia, aby páchateľov „potrestali plnou silou zákona“. „Je pre mňa neznesiteľné, že k nám niekto príde, povie, že hľadá ochranu a potom v Rakúsku spácha kruté, barbarské zločiny,“ vyjadril sa Kurz, ktorý je známy svojimi tvrdými postojmi k otázkam migrácie. 

 

„Kým tu budem ja, určite nikdy neprestaneme s deportáciami do Afganistanu, ani nezmiernime azylové zákony v prospech žiadateľov o azyl, ktorí páchajú zločiny,“ skonštatoval.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies