Rakúsko zavádza kontroly na hraniciach: Pozastavili schengenskú dohodu

NETKY.SK • 18 Január 2016, 09:28 • 2 min
Rakúsko zavádza kontroly na hraniciach: Pozastavili schengenskú dohodu

VIEDEŇ – Rakúsko opäť zavádza kontroly na hraniciach a pozastavuje svoju účasť v Schengenskej dohode. Túto informáciu potvrdil spolkový kancelár Werner Faymann.

slovakia

left justify in out

Kancelár Faymann varuje pred hrozbami utečeneckej krízy v Európskej únii. "Zlyhania Európskej únie v dosahovaní dohody o spravodlivom rozdelení utečencov a ochrane vonkajších hraníc ohrozujú nielen Schengen ale aj európsky projekt ako taký," povedal kancelár pre rakúske noviny Österreich.

 

img

 

„Odteraz je na našej hranici nutné predložiť doklad potvrdzujúci totožnosť. Ak sa Európskej únii nepodarí zaistiť bezpečnosť vonkajších hraníc, plnenie Schengenskej dohody bude celkovo spochybnené. V takom prípade musí každá krajina kontrolovať svoje hranice,” dodal Faymann.

 

Od nedele 17. Januára bude Rakúsko striktne kontrolovať pohyb migrantov a tých, ktorí nemajú právo na azyl, alebo nepodali žiadosť, budú posielať naspäť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies