Rakúsko zasiahla prudká zmena počasia sprevádzaná silným vetrom a dažďom

NETKY.SK • 22 Október 2014, 10:23 • 2 min
Rakúsko zasiahla prudká zmena počasia sprevádzaná silným vetrom a dažďom

VIEDEŇ - Prudká zmena počasia sprevádzaná nárazmi vetra s rýchlosťou viac ako 100 km/h a silným dažďom zasiahla v noci nadnes od západu Rakúsko.

slovakia

left justify in out

Ako prvú zasiahol studený front okolo 21.00 h spolkovú krajinu Vorarlbersko, následne aj Tirolsko. Spôsobil tam škody vrátane zosuvov skál a výpadkov dodávok elektriny. Najhoršia bola situácia východne od Innsbrucku v regióne Tiroler Unterland. Bez elektriny sa z dôvodu poškodených vedení dočasne ocitlo okolo 30.000 domácností. Neprejazdné boli viaceré cestné úseky.
      

Stovky hasičov zasahovali i v spolkových krajinách Salzbursko, Štajersko, Dolné Rakúsko, Burgenland a Viedeň. Z ciest odstraňovali spadnuté stromy, pomáhali s odstraňovaním škôd na infraštruktúre a budovách a odčerpávali vody so zatopených pivníc.
      

Vo Viedni namerali po 01.00 h na vyhliadkovej veži Jubiläumswarte náraz vetra s rýchlosťou 125 km/h, na vrchu Hohe Warte zaznamenali 106 km/h a v centre 102 km/h. Na viacerých miestach Rakúska je prerušená železničná doprava. Na trati Westbahn premávajú momentálne vlaky v úseku medzi Unterpurkersdorfom a Neulengbachom v Dolnom Rakúsku iba po jednej koľaji. V Korutánsku je prerušená doprava medzi Feldkirchenom a Glaneggom. V Hornom Rakúsku nepremávajú vlaky medzi obcami Bad Ischl a Bad Mitterndorf. Obmedzenia sú aj na linke prímestskej železnice (S-Bahn) vo Viedni medzi stanicami Praterstern a Floridsdorf.
      

Zranenia osôb neboli hlásené. Sneh zatiaľ napadol v Rakúsku iba v najvyšších horských polohách. V priebehu dňa a vo štvrtok však má hranica sneženia ešte viac klesnúť.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies