Rakúsko zaregistrovalo na priechode so Slovinskom od večera 1000 utečencov

NETKY.SK • 18 Október 2015, 12:03 • 2 min
Rakúsko zaregistrovalo na priechode so Slovinskom od večera 1000 utečencov

VIEDEŇ - Približne 1000 utečencov a iných migrantov registrovali v priebehu dnešného dňa a noci pri ich príchode na jeden z najdôležitejších hraničných priechodov Rakúska so Slovinskom, v obci Spielfeld v spolkovej krajine Štajersko.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra AP na základe oznámenia štajerskej polície.

 

Okolo 500 z týchto osôb prišlo do Spielfeldu na krajnom rakúskom juhovýchode v časovom období od sobotného večera do dnešného rána, spresňuje rakúska tlačová agentúra APA. Väčšinu z prichádzajúcich odviezli potom autobusmi do miest Graz a Klagenfurt.

 

Prúd ľudí, ktorí v súčasnosti utekajú pred vojnou a biedou najmä z Blízkeho východu a Afriky a hľadajú útočisko v bohatších krajinách Európskej únie, bol v sobotu presmerovaný cez územie Slovinska, rozlohou malého štátu na juhu strednej Európy. Maďarsko totiž úderom polnoci z piatka na sobotu práve kvôli migrantskej kríze uzatvorilo svoje hranice s Chorvátskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona