Rakúsko zakázalo prijímanie ďalších migrantov do centra v Traiskirchene

NETKY.SK • 5 August 2015, 12:44 • 2 min
Rakúsko zakázalo prijímanie ďalších migrantov do centra v Traiskirchene

VIEDEŇ - Rakúske úrady zakázali dnes prijímanie ďalších migrantov do najväčšieho centra pre žiadateľov o azyl v krajine, ktoré sa nachádza v Traiskirchene južne od Viedne a je už preplnené. Nariadenie nadobúda účinnosť v dnešný deň.

slovakia

left justify in out

Rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová označila situáciu v Traiskirchene za neudržateľnú. Momentálne je v centre 4000 uchádzačov o azyl, pričom jeho pôvodná kapacita je polovičná. Mnohí utečenci tak nemajú postele a v obrovských horúčavách i búrkach spia vonku, a to aj deti.
     

Medzinárodná ľudskoprávna organizácia Amnesty International má v pláne urobiť vo štvrtok v Traiskirchene inšpekciu kvôli možným prípadom porušovania ľudských práv. 
     

Z deviatich spolkových krajín v Rakúsku len Viedeň a susedné Dolné Rakúsko reagovali na rozhodnutie vlády o prijatí určitého množstva utečencov. Rakúska vláda v tejto súvislosti pripravuje nový návrh zákona, ktorý umožní kabinetu donútiť i ďalšie spolkové krajiny, aby zadané kvóty týkajúce sa utečencov splnili. Zákon by mal byť hotový do jesene. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies