Rakúsko začína stavať bariéry na hlavnom hraničnom priechode z Talianska

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 12:56 • 2 min
Rakúsko začína stavať bariéry na hlavnom hraničnom priechode z Talianska

VIEDEŇ - Rakúska polícia oznámila dnes začatie výstavby nových zariadení na hlavnom hraničnom priechode medzi Rakúskom a Talianskom, kde sa v najbližších mesiacoch očakáva nápor migrantov v súvislosti s uzatvorením tzv. balkánskej trasy.

slovakia

left justify in out

Podľa oznámenia, ktoré prevzala agentúra AP, začnú robotníci s betónovaním základov budúcej registračnej haly, bariér a iných stavieb v Brennerskom priesmyku, kadiaľ prechádza diaľnica, dvojpruhová štátna cesta a železnica. Cestujúci prekračujúci rakúsko-taliansku hranicu sa nemusia v súčasnosti podrobovať nijakým kontrolám.

 

Zariadenia budované v súvislosti s očakávaným sprísnením režimu na štátnej hranici v Brenneri majú byť dokončené v máji.

 

Rakúsky minister obrany Hans Peter Doskozil uviedol začiatkom apríla v rozhovore pre nemecký denník Die Welt, že v Brennerskom priesmyku budú čoskoro zavedené "masívne hraničné kontroly", na ktorých sa budú podieľať aj vojaci. Ako dôvod uviedol, že "vonkajšie hranice EÚ v súčasnosti ešte nie sú účinne chránené".

 

Správy o výstavbe prvej časti hraničného plota v Brenneri vyvolali podľa agentúry APA rozruch v Taliansku, kde štátny tajomník pre európske otázky Sandro Gozi opätovne apeloval na rakúsku vládu, aby od plánovaných opatrení upustila. Rozdelenie tohto priesmyku bariérou by Taliani považovali za "vážnu chybu" a porušenie európskych predpisov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies