Rakúsko: Za lúpežné prepadnutia klientov bánk odsúdili dvoch Slovákov

NETKY.SK • 11 Október 2013, 17:57 • 2 min
Rakúsko: Za lúpežné prepadnutia klientov bánk odsúdili dvoch Slovákov

VIEDEŇ - Viedenský krajinský súd dnes odsúdil na viacročné tresty odňatia slobody dvoch bratov zo Slovenska za krádeže a vážne lúpeže, súvisiace s klientmi bánk. Obaja vlani vo februári navštevovali Viedeň, kde si v rôznych bankových filiálkach vytipovali obete - prevažne starších a chorľavých ľudí. Keď si klienti vybrali hotovosť pri priehradke alebo v bankomate, sledovali ich niekedy až do bytu, informovala tlačová agentúra APA.

slovakia

left justify in out

Slováci obetiam vytrhli kabelky a príručné tašky, keď si dôchodcovia chceli otvoriť dvere. V niektorých prípadoch páchatelia prerezali remienky kabeliek. Kriminálnici sa neštítili ani násilia. Ak sa obete bránili, zhodili ich na zem. Jedna staršia pani, ktorá nechcela dovoliť, aby jej starší z bratov vytrhol tašku, pritom spadla a zlomila si rameno.

Starší z bratov, 41-ročný Jozef B. dostal šesť rokov väzenia a 22-ročný Alexander B. päť rokov. Staršiemu preukázali sedem prípadov, pri ktorých ulúpil sumy od 450 eur do 3500 eur, mladšiemu tri prípady. Bývalú priateľku 41-ročného Slováka, ktorá sa zúčastnila na dvoch trestných činoch, odsúdili na 21 mesiacov, z toho sedem mesiacov nepodmienečne. Rozsudky ešte nie sú právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies