Rakúsko vyzvalo k nasadeniu európskych pohraničníkov do severnej Afriky

NETKY.SK • 28 Máj 2018, 12:00 • 2 min
Rakúsko vyzvalo k nasadeniu európskych pohraničníkov do severnej Afriky

VIDEŇ - Španielska námorná služba cez víkend zachránila 366 afrických migrantov, ktorí sa pokúšali dostať cez more do Španielska.

slovakia

left justify in out

Mnohí migranti, ktorí sa vydajú na vratkých lodiach cez more, nie sú dosť inteligentní, aby im došlo, že ich plavidlá nie sú stavané na more a utopia sa. Títo mali šťastie. Od začiatku roku sa vraj utopilo 636 migrantov, ale skutočný počet môže byť omnoho vyšší, píše stredoevropan.cz.

 

V reakcii na pokračujúce pokusy migrantov dostať sa cez more do Európy dnes rakúsky kancelár Kurz povedal, že európski pohraničníci by mali byť nasadení v severnej Afrike, aby migrantom zabránili vyplávať. Miestni policajti toho evidentne nie sú schopní.

 

Rakúsko v júli prevezme rotujúce predsedníctvo Európskej únie. Kurz povedal, že európska pohraničná agentúra Frontex by mala dostať nový mandát, ktorý by jej dovoľoval zasahovať v tretích krajinách s povolením tamojších vlád, aby ukončila pašerácky biznis a pašeráckym lodiam zabránila vydať sa na nebezpečnú cestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies