Rakúsko vyšle do Maďarska 20 policajtov na pomoc pri zabezpečení hraníc

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 18:15 • 2 min
Rakúsko vyšle do Maďarska 20 policajtov na pomoc pri zabezpečení hraníc

VIEDEŇ - Rakúsko vyšle do Maďarska 20 policajtov na posilnenie ochrany vonkajšej hranice Európskej únie. Vo Viedni potvrdil dnes informáciu mienkotvorného denníka Die Presse pre tlačovú agentúru APA hovorca tamojšieho rezortu vnútra.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja by sa tak mohlo stať v rámci nasadenia Frontexu, o ktoré požiadala Budapešť v prvý júlový deň, alebo aj na dvojstrannej úrovni. Rakúski policajti by mali byť pripravení na misiu v priebehu týždňa-dvoch, uviedlo rakúske ministerstvo vnútra.

 

Rakúske posily by mali pomáhať kolegom pri pátraní po ilegálnych migrantoch, s určitosťou nie však na kontroverzne vnímanom vyhosťovaní potenciálnych žiadateľov o azyl, zdôraznili oficiálne miesta.

 

Ďalšie podrobnosti spolupráce oboch krajín by mohli byť známe už o dva dni, keď Maďarsko navštívia rakúski ministri vnútra i obrany, Wolfgang Sobotka a Hans Peter Doskozil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies