Rakúsko vydalo Rusku šéfa skupiny, ktorá podľa úradov spáchal desiatky vrážd

NETKY.SK • 20 Jún 2018, 19:30 • 2 min
Rakúsko vydalo Rusku šéfa skupiny, ktorá podľa úradov spáchal desiatky vrážd

MOSKVA - Rakúsko vydalo v stredu Rusku vodcu severoosetskej skupiny organizovaného zločinu, ktorá podľa úradov spáchala desiatky vrážd.

slovakia

left justify in out

Ako informovalo ruské ministerstvo vnútra, Aslana Gagijeva narodeného v roku 1971 eskortovali z Viedne do Moskvy predstavitelia ruskej pobočky Interpolu a väzenskej služby.

 

Agentúra TASS pripomenula, že Gagijeva zadržali vo Viedni v januári 2015 na základe medzinárodného zatýkacieho rozkazu, ktorý vydala moskovská kancelária Interpolu.

 

Gagijev je okrem iného obvinený zo založenia zločineckej skupiny, banditizmu, vrážd, nezákonného obchodovania so zbraňami a podvodu.

 

Gagijevova skupina začala operovať v roku 2004, pričom v tom čase mala vyše 46 členov. Gang podľa úradov spáchal vyše 40 vrážd a pokúsil sa zavraždiť aj príslušníkov bezpečnostných síl, a to v Moskve, Moskovskej oblasti a Severnom Osetsku. Skupina je zodpovedná aj za vraždu primátora Vladikavkazu Vitalija Karajeva a vicepremiéra Severného Osetska Kazbeka Pagijeva.

 

Mnoho členov skupiny dostalo dlhoročné tresty odňatia slobody. Vodca jednej z podskupín, Oleg Gagijev, bol odsúdený na doživotie. Šestnásť členov gangu je momentálne vo väzbe a 13 bolo zaradených na medzinárodný a federálny zoznam hľadaných osôb. Štyria z nich vrátane Aslana Gagijeva boli zadržaní v zahraničí. Tak ako Gagijev aj zvyšní traja by mali byť vydaní do Ruska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona